DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Marquez az esése ellenére is az élen, Lorenzo nagyot bukott

A két repsolos incidenseivel indult a MotoGP harmadik edzése, ám míg a címvédő így is megfutotta a legjobb kört, új csapattársának a mobilklinikát is meg kellett látogatnia. A Q2-be jutó versenyzők névsora nem változott péntekhez képest.

Napos, de szeles idő fogadta a MotoGP mezőnyét a harmadik katari szabadedzésen, amely rögtön a két repsolos bukásával indult: előbb Jorge Lorenzo produkált látványos highside esést a 6-os kanyarban, majd nem sokkal később Marc Marquez csúszott el, miután megérintette a rázókövön túli zöld részt – előbbi át is öltözött „civilbe”, úgy látogatta meg az orvosi központot. Az eredménylista élén eközben Alex Rins nevét olvashattuk, ám ahogy arra számítani lehetett, a köridők jócskán, bő másfél másodperccel elmaradtak a péntek esti eredményektől, így az összesített tabellát továbbra is Marquez vezette.

A hajrában aztán többen gyorsultak, az FP2-es köridőket azonban senki sem tudta megközelíteni, így a Q2-be az a tíz versenyző jutott be – Marquez, Maverick Vinales, Jack Miller, Danilo Petrucci, Fabio Quartararo, Andrea Dovizioso, Franco Morbidelli, Rins, Aleix Espargaro és Joan Mir –, aki már tegnap is a top 10-ben foglalt helyet. A mostani edzésen amúgy ugyancsak Marquez volt a leggyorsabb, megelőzve a remek tréninget teljesítő Francesco Bagnaiát és Pol Espargarót, míg a Q1-es szereplésre kényszerülő Valentino Rossi negyedik lett. A gyakorlás végén Rins gyűjtött még be egy bukást. A program 17:20-kor folytatódik a tét nélküli negyedik edzéssel.



motogp-katar2-ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: