DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Három magyar tini Simoncelli csapatában

Három motoros, Kecskés Bence, Kecskés Tamás és Bereczki Dávid egy ideje már Olaszországban, az RXP Race for Passion utánpótlásgárdájában húzzák a gázt. Csapatuk tradícióinak és teljesítményüknek köszönhetően most egy olyan lehetőséghez jutottak, ami példa nélkül áll a hazai gyorsasági motorsport történetében.

Az RXP Race for Passion növendékei már eddig sem akárkik nyomában haladtak, a Luca Pasini által irányított gárda nevelte ki azt a Valentino Rossit és Marco Simoncellit, amely nevek hallatán a világon bárhol elismerően csettintenek. A RXP Team ennek ellenére folyamatosan keresi a fejlődési lehetőségeket, így munkájuk eredményeképp a MotoGP-ben és az új MotoE-ben is érdekelt Simoncelli Squadra Corse Team-el egyesülve folytatják a tehetségkutatást/nevelést.

Kecskés Bence és Kecskés Tamás Paolo Simoncellivel_resize



Ez utóbbi legmarkánsabban Kecskés Bencét érinti, hiszen a tizenkét esztendős fiatalember a legendás Paolo Simoncelli (Paolo Simoncelli a csapat alapítója, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Marco Simoncelli édesapja) irányításával, és a Sic58 Team színeiben kezdheti meg PreMoto3-as karrierjét. Ez a kategória már annak a Moto3-nak a közvetlen előszobája, ahol egykoron (még 125-ként) Talmácsi Gábor is szerepelt, és világbajnokságot nyert. A lehetőség páratlan, hiszen jó teljesítmény esetén egyenes út nyílik a tini előtt a királykategóriába.

Bereczki Dávid_resize

Természetesen Kecskés Tamásnak és Bereczki Dávidnak sem kell lemondani a MotoGP-s lehetőségről, az idáig hazai és nemzetközi utánpótlás szériákban edződő fiatalok szintén nagyot dobbanthatnak. Még egyik srác sem töltötte be a tízet, így nekik előbb alsóbb kategóriákban kell bizonyítani a rátermettségük - mindezt olyan szakemberek előtt, akik a sportág regnáló sztárjait terelgették a világhír felé. Nagyon jó hír ez a sportág szerelmeseinek, hiszen néhány év múlva jó eséllyel újból magyar motorosért szoríthatnak a legmagasabb sorozatban!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: