DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Lorenzo üzent Rossinak és már Katarban nyerne a Hondával

Az ötszörös világbajnok spanyol klasszis nem zárja ki, hogy mostani csapata lesz az utolsó pályafutása során. Már nem gondol a Ducatira, ugyanakkor a születésnapján üzent Valentino Rossinak is, miszerint reméli, még 46 évesen is versenyezni fog a Doctor.

A sérüléséből lassan tökéletesen felépülő Jorge Lorenzo már alig várja, hogy végre ismét motorra ülhessen. Amint azt a Sky Italiának adott interjújában elárulta, tavaly volt olyan pontja a pályafutásának, amikor azt hitte, idén nem jut majd motorhoz.

lorenzo-katarban nyerne



„De sosem adtam fel, a legnehezebb időkben is keményen dolgoztam. Már egyáltalán nem gondolok a Ducatira, hiszen a Honda lehetőséget biztosított a számomra, hogy újra versenyképes motoron ülve a vb-címért csatázzak. Nem kizárt, hogy a Honda lesz az utolsó csapatom, ám majd az eredmények eldöntik, valóban így lesz ez” – állította a 31 éves spanyol.

Lorenzo meg van arról győződve, hogy Marc Marquezzel együtt ismét a csúcsig repítik a Hondát, nem véletlenül tartják a két spanyol duóját álomcsapatnak.

„A statisztikák adatai alapján mi vagyunk a legerősebb csapat a MotoGP történetében. Ketten együtt éppen egy tucat címmel rendelkezünk, de a sebesség és a tehetség terén is a legjobbak közé számítunk. Bárki bármit mond, ez a valóság” – közölte magabiztosan a Honda újdonsült versenyzője.

Lorenzo ugyan kihagyta a sepangi hivatalos tesztet, de fizikailag sikerült tökéletes állapotba hoznia magát, így Katarban az újabb teszten már teljes erejéből készülhet a szezonra.

„Noha eddig nem sokan soroltak a bajnokság esélyesei közé, úgy érzem, már akár a katari idénynyitón is győzhetek. Semmi sem lehetetlen” – jelentette ki a spanyol.

Mindenesetre megragadta az alkalmat, hogy 40. születésnapja alkalmából megemlékezzen egyik legnagyobb riválisára, a korábbi csapattársára, Valentino Rossira.

„Abszolút normális szerintem, ha két ilyen nagy bajnok, erős személyiség, mint mi ketten néha feszült helyzetet teremt egymás között. Ugyanakkor kölcsönös tiszteletet érzünk egymás iránt. Vale, az Isten éltessen, és azt kívánom, hogy legalább 46 éves korodig maradj köztünk, mint ahogy azt a rajtszámod is mutatja. A tehetsége és a versenyzéshez való hozzáállása mindig is inspirált engem” – mondta Lorenzo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: