DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

MotoGP: Bemutatkoztak a KTM-es csapatok

Néhány nappal a sepangi tesztet követően közös prezentációt tartott az osztrákok gyári és új szatellit csapata: előbbi festése nemigen változott, utóbbin pedig a narancs mellett a kék lett a leginkább domináns szín.

Miután a négy nagy gyári alakulat, azaz a Ducati, a Repsol Honda, a Suzuki és a Monster Yamaha a Petronas Yamahával kiegészülve már a malajziai teszt előtt lerántotta a leplet az idei festéséről, most a KTM-en volt a sor, hogy megtartsa a maga bemutatóját. Az eseményre kedd kora délután, az osztrákok mattighofeni központjában került sor, ahol nemcsak a MotoGP-s gyári alakulat 2019-es dizájnját leplezték le, hanem új szatellit csapatuk, a Tech3 színvilágát is.

És igazából ez is volt a legérdekesebb része a bemutatónak, ugyanis Pol Espargaro és Johann Zarco gyári RC16-osának festése nem sokat változott tavalyhoz képest, a Tech3-é viszont értelemszerűen sokat, hiszen immár nekik is a Red Bull a támogatójuk. Herve Poncharal istállójának motorjai, amelyek nyergében Miguel Oliveirát és Hafizh Syahrint láthatjuk majd, így hasonló dizájnt kaptak, mint a Formula-1-ben a Toro Rosso: a kék lett a domináns szín a narancs és némi ezüst mellett.

Mutatunk is néhány fotót a négy királykategóriás gépről, de nemcsak azokról, hiszen egyúttal a két kisebb géposztályban indítandó gépeket is leleplezték. A Red Bull KTM Ajo Moto2-es csapatában két Moto3-as világbajnok, Brad Binder és Jorge Martin fog szerepelni, a Tech3 színeit itt Phillip Öttl és Marco Bezzecchi képviseli majd, míg a legkisebbeknél a tavalyi valenciai finálét beugróként megnyerő Can Öncü lesz az osztrák gyártó versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: