DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Rossi: Kihívás 40 évesen versenyképesnek lenni

A jövő héten a negyedik x-et is betölti a Yamaha kilencszeres világbajnoka, aki minden eddiginél keményebben készül, és pontosan ugyanolyan motivált, mint bármikor korábban.

Valentino Rossi jövő hétvégén tölti be a 40. életévét, egyúttal a 2019-es lesz a 24. szezonja a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. „Sajnos a jövő héten 40 éves leszek, szóval igen, elég öreg vagyok!” – viccelődött az olasz a Monster Energy Yamaha hétfői bemutatóján. „De ez egy kihívás számomra, hogy megpróbáljak versenyképes lenni ilyen idősen.”

e1ld97sdpmi3963vrnxx_resize



A királykategória történetében eddig mindössze hárman tudtak versenyt nyerni 40 évnél idősebben: Fergus Anderson, Jack Findlay és Leslie Graham. Rossi ennek ellenére is ugyanolyan motivált, mint karrierje korábbi szakaszában, még ha a formája tartásához egyre több felkészülés is szükséges. „Rengeteget kell dolgozni otthon, meg kell próbálni minden nap motorral edzeni, de az edzőteremben is. De nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a 36 és 40 éves kor között, de az biztos, hogy elég sok van 40 és 25 között. Egyre keményebben kell dolgoznod, ahogy idősebb leszel.”

Rossi féltestvére, Luca Marini tavaly már futamot nyert a Moto2-ben, s mivel a kilencszeres világbajnok 2020 végéig érvényes szerződéssel rendelkezik, az sem kizárt, hogy fognak még együtt szerepelni a legnagyobbak között. „Igen, remélem, hogy versenyezhetek a testvéremmel. Remélem, Luca erős lesz idén a Moto2-ben, és talán előbb megérkezhet a MotoGP-be, mint hogy én befejezném. Jó lenne együtt versenyezni: hogy őszinte legyek, sosem számítottam erre, de senki más sem!”

És mi a helyzet azzal, hogy Rossi édesapja, Graziano után egy harmadik generációnyi Rossi is induljon a motorversenyzés csúcskategóriájában? „Nyilván, ha gyerekem lesz, örülnék neki, ha motorversenyezne. De ezt én nem dönthetem el, hiszen az ő választása lenne” – jelentette ki a yamahás, aki röviden arról is beszélt, mit tervez majdani visszavonulása utánra: „Miután abbahagytam a MotoGP-t, autókkal szeretném folytatni, mert az a nagy szenvedélyem. A Dakar egy roppant érdekes verseny, szóval miért ne? Úgy értem, elég kemény és nehéz, szóval alaposan fel kell rá készülni, de érdekel. Talán…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: