DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi: Úgy beszélek a motoromhoz, mintha randin lennénk

Már-már romantikus kapcsolatot ápol a futamok előtt a Yamaha M1-essel a „Doktor”, aki arról is beszélt, milyen érzés lesz immár a negyedik x-et is betöltve rajthoz állni a MotoGP-ben.

Köztudott, hogy nagyon sok versenyző bensőséges viszonyt ápol a versenygépével. Hatványozottan közéjük tartozik Valentino Rossi, aki annak idején szerelmes levelet is írt egyik Yamahájához. Mint az a RAI-n sugárzott Che Tempo Che Fa show-ban sugárzott interjúból kiderült, a „Doktor” valóban ragaszkodik legkedvesebb motorjaihoz, az aktuálissal meg már-már romantikus viszonyt „folytat” a futamok kezdete előtt:

rossi romantika



„Megtartottam az összes Yamahát, amellyel vb-címet szereztem. Minden verseny előtt nagyjából 40 percet töltök a motor körül, beszélek hozzá: majdnem úgy, mintha egy randin lennénk” – idézi Rossi szavait a Crash.net szakportál. Ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy bár néhány hét múlva már a 40. életévét is betölti az olasz, továbbra sem látszik rajta, hogy a befejezésen gondolkodna:

„Február 16-án 40 éves leszek? Mondanom sem kell, soha nem gondoltam, hogy ilyen sokáig versenyezni fogok. De soha nem is gondolkodtam ezen, mert mindig az volt a célom, hogy motorversenyző legyek. Talán mások is meg fogják ezt csinálni a jövőben, de a legfontosabb, hogy versenyképesek maradjunk. Amikor aláírtam tavaly márciusban a kétéves szerződést, tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy még 40 évesen is itt leszek. De meggyőződésem, hogy ha tudunk javítani a motoron, akkor erősek lehetünk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: