DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Lorenzónak ki kell hagynia a sepangi tesztet

A spanyol versenyző egy olaszországi edzés közben törte el a bal kezének sajkacsontját, ennek következtében már meg is műtötték Veronában - mindez viszont befolyással lesz a szezonkezdetére.

30396_w666px_219fb4eb27137b41fbddd95a36fb444e



Továbbra sincs szerencséje Jorge Lorenzónak. A Repsol Honda versenyzője még a sepangi teszt előtt bukott Olaszországban, most pedig bár sikeres műtéten van túl, ki kell hagynia a malajziai gyakorlást. A spanyol kérésére az orvosok hétfőn megműtötték és egy úgynevezett „minimum behatási technikát” használva egy titánból készült csavarral rögzítették a sérült részt.

Lorenzónak további 24 órát kell megfigyelés alatt eltöltenie a kórházban, majd további négy nap gyógyulás vár rá. A csapat és a versenyző közösen úgy döntöttek, hogy a teljes felépülés érdekében a spanyol kihagyja a sepangi tesztet és a február végi katari gyakorlásra való visszatérésre koncentrál. A Honda sajtóközleményében a fenti információkon kívül még az is szerepelt, hogy a spanyol már úton van Madridba, hogy Marc Marquezzel közösen leleplezze a 2019-es motort.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: