DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Íme, a MotoGP-s csapatbemutatók időpontjai

Bár az első tesztig néhány hét még hátra van, már most pénteken felébred téli álmából a MotoGP: elsőként a Ducati leplezi le idei versenygépének festését, majd sorban jön a Repsol Honda, a Suzuki, a Yamaha és a KTM is.

Bár arra, hogy mozgásban is lássuk a MotoGP-s gépeket, egészen február 6-ig várnunk kell, hiszen akkor kezdődik a sepangi kollektív teszt – na jó, a tesztcsapatok már 1-jén munkához látnak Malajziában, a mezőny kezd 6-án –, viszont már csak egyet kell aludnunk ahhoz, hogy megpillantsuk az idei első királykategóriás motorfestést. A Ducati révén ugyanis megkezdődnek a csapatbemutatók: január 18-án, péntek este 18 órakor a svájci Neuchatelben rántják le a leplet a Desmosedici GP19-esről, amelyen Andrea Doviziosót és Danilo Petruccit láthatjuk majd az idei szezonban.

motogp-bemutatok



Pár nappal később, január 23-án, szerdán a Repsol Honda folytatja a sort Madridban: ekkor láthatjuk először csapattársakként egymás mellett állva a címvédő Marc Marquezt és a mellé érkező ötszörös világbajnok Jorge Lorenzót, s értelemszerűen ekkor rántják le a leplet a dizájnról is, ami persze aligha fog sokban eltérni az elmúlt 25 évben megszokottól. Őket a Suzuki fogja követni január 31-én, azaz egy nappal a sepangi privát teszt kezdete előtt hull majd le a lepel Alex Rins és Joan Mir motorjáról – a MotoGP.com összeállítása nem említi a helyszínt, de nem kizárt, hogy épp Malajziában kerül sor az eseményre.

Talán a leginkább várt bemutató a Yamaháé lesz, hiszen náluk van a legjobb esély arra, hogy az előzőektől jelentősen eltérő festést mutatnak be Valentino Rossi és Maverick Vinales motorján. A Movistar ugyanis távozott tőlük főtámogatóként, helyette érkezik a Monster: kérdés, hogy csak a logó cserélődik-e a motorokon vagy a színvilágot is érinteni fogja-e a változás. Minderre február 4-én, a hangvillások jakartai bemutatóján kapunk választ (a fenti kép természetesen még tavalyról származik!).

Aztán február 12-én következik a KTM gyári csapatának és a Tech3-nek az összevont prezentációja – tehát már az első teszt után –, a Gresini Aprilia bemutatójáról viszont egyelőre nincs információ. Rajtuk kívül a Pramac Racing is tervez eseményt, de annak az időpontját sem jelentették még be. Íme, tehát az eddig ismert időpontok a bemutatókról, amelyeket jórészt elvileg élőben lehet majd követni a MotoGP és/vagy a csapatok hivatalos közösségi médiás csatornáin keresztül (amit lehet, természetesen mi is igyekszünk majd megosztani):

Január 18., péntek: Ducati Team

Január 23., szerda: Repsol Honda

Január 31., csütörtök: Team Suzuki Ecstar

Február 4., hétfő: Yamaha Factory Racing

Február 12., kedd: Red Bull KTM Factory Racing és Red Bull KTM Tech3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: