DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Fáradásos kulcscsonttörést diagnosztizáltak Pedrosánál, kidőlt a tesztekről

Ha azt hittük, hogy a spanyol motoros a visszavonulásával a sérülésektől is megszabadult, tévedtünk: komoly orvosi beavatkozások várnak a KTM tesztelőjére, így bizonytalan ideig biztosan nem vehet részt az osztrákok tesztprogramjában.

Dani Pedrosa egész karrierjét végigkísérték a sérülések, kis túlzással nem maradt olyan csontja, amely legalább egyszer ne tört volna el. Nos, a szerda délutáni közlemény alapján ez a tendencia a spanyol visszavonulásával sem ért véget, Pedrosánál ugyanis fáradásos kulcscsonttörést észleltek a jobb kulcscsontjában, ráadásul rögtön duplát. Ez akár a puszta terheléstől is kialakulhatott volna, a kisebb kategóriákban három vb-címet szerző versenyző azonban többször is eltörte már a kulcscsontját, s a legutóbbi alkalom óta nem kapott megfelelő vérellátást az egyik része.

kulcscsonttores-pedrosa-teszt



„Váratlanul kettős fáradásos törést diagnosztizáltak a jobb kulcscsontomban. Az évek során több törésem is volt azon a részen, legutóbb háromfelé tört, s emiatt a középső szakasz nem kapott elég vért, így csontritkulás alakult ki. Éppen ezért hatékony megoldásra lesz szükség, hogy regeneráljuk a csontot és megfelelő gyógyulást érjünk el. Számos teszt és orvosi konzultáció után a teljes regenerálódás a javasolt” – idézi a közlemény Pedrosa szavait.

A műtéti beavatkozás a közlemény szerint őssejtkezelést is tartalmaz majd, ezzel is segítve a csont regenerálódását. Mindez azonban roppant időigényes folyamat lesz, ami egyáltalán nem jó hír az immár a KTM tesztelőjeként tevékenykedő motoros számára, ugyanis emiatt a téli kollektív gyakorlásokat biztosan ki kell majd hagynia. Pedig a decemberben, Jerezben sorra került privát tesztje állítólag jól sikerült, s rögtön teljes mértékben bevonták a KTM projektjébe, úgy tűnik azonban, az osztrákok egy ideig biztosan csak Mika Kallióra támaszkodhatnak a tesztcsapat részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: