DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Rossi még nem döntötte el, mikor vonul vissza

A „Doktor” nem tartja kizártnak, hogy akár 2020 után is a MotoGP-ben maradjon. Elmondása szerint elsősorban nem is a hőn áhított tizedik vb-cím megszerzése sarkallja a folytatásra.

Bár Valentino Rossi februárban már 40 éves lesz, az idei szezon elején mégis aláírt egy újabb kétéves szerződést a Yamahával, amelynek értelmében 2020 végéig biztosan a királykategóriában fog versenyezni – utóbbi már a 25. idénye lesz az olasznak a világbajnokságon! Ráadásul úgy tűnik, az sem kizárt, hogy a kilencszeres világbajnok még akár 42 évesen is folytassa a versenyzést:

rossi-yamaha-1



„Aláírtam egy kétéves szerződést 2019-re és 2020-ra, és még nem döntöttem el, hogy ez lesz-e az utolsó versenyzői kontraktusom vagy sem. Vannak bizonyos dolgok, amelyekkel nem foglalkozom, mielőtt elérkezne az idő” – idézi Rossi szavait a SpeedWeek.com szakoldal.

Arra a kérdésre, hogy a tizedik vb-cím megszerzésének lehetősége motiválja-e, így felelt a „Doktor”: „Ezek csak számok, amik nem igazán számítanak. Azt hiszem, igazából akkor is folytatnám, ha tízszeres világbajnok lennék. Természetesen egy újabb vb-cím boldoggá tenne, de elsősorban azért motorozok, mert élvezem és mert versenyeket akarok nyerni” – fogalmazott Rossi.

De vajon lehet-e futamokat nyerni a Yamahával a Honda és a Ducati ellen? „Folytatnunk kell a fejlesztéseket és minden téren szorgalmasan kell dolgoznunk, hogy versenyképesek legyünk a jövőben. Ezért rendkívül fontosak a téli tesztek. Ha jól dolgoznak Japánban, középtávon javulhatunk. Viszont az utóbbi két évben a riválisok jobban fejlődtek nálunk, még a Suzuki is megelőzött minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: