DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Dani Pedrosa Legendává vált

Utolsó versenyét teljesíti Valenciában a Repsol Honda spanyolja, aki a csütörtöki sajtótájékoztató előtt ünnepélyes keretek között került be a halhatatlanok közé.

Dani Pedrosa még a Sachsenringen jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul a MotoGP-ből, most pedig a Valenciai Nagydíj felvezetéseként csütörtökön beiktatták a MotoGP Legendák közé. Bár a spanyol motoros a királykategóriában sosem tudott feljutni a csúcsra, háromszor is vb-ezüstérmes lett, de a kisebb kategóriákban háromszoros világbajnoknak mondhatja magát, arra pedig soha senki nem volt még képes, hogy 16 szezonon keresztül mindig tudjon legalább egy futamot nyerni.

„Ez egy nagyon érzelmes pillanat számomra, amire nem is számíthatunk az álmaiért harcoló kisgyermekként. Furcsa érzés most itt lenni. Boldog vagyok, mert mindig éreztem a szurkolók támogatását. Úgy érzem, rengeteget adott nekem a MotoGP, és nagyon sok dolgot tanultam ennek köszönhetően. Örülök, hogy én is adhattam valamit a MotoGP-nek” – fogalmazott Pedrosa, akinek beiktatásán természetesen jelen volt Vito Ippolito FIM-elnök és Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnök-vezérigazgatója.

De megjelent a ceremónián Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Maverick Vinales és Pol Espargaro is, Lorenzo pedig kérdezett is a repsolostól, miszerint továbbra is rendesen edzeni fog-e vagy felszed néhány kilót, mire Pedrosa úgy válaszolt, hogy ő eleve eddig is próbált kicsit hízni, utalva apró és könnyű termetére. A hivatalos sajtótájékoztatón a jelenlévő motorosok felelevenítették a visszavonuló motorossal kapcsolatos legkedvesebb emléküket is, a csapattárs Marquez például felidézte, hogy egy ízben egy japán karaokebárban Pedrosa a pólóját levetve énekelt a színpadon. Ha erről nem is, de a mai beiktatásról mutatunk még néhány fotót:



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: