DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Elbeszélget Lorenzóval és Doviziosóval a Ducati a sepangi affér után

A Malajziai Nagydíj hétvégéjén újabb szópárbaj alakult ki a bolognai gyártó motorosai között, amelyet a vezetőség már nem nézett jó szemmel.

A sepangi hétvégén ismét felszínre került az Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo közötti feszültség: az olasz igencsak titokzatos választ adott spanyol társa újabb visszalépését firtató kérdésre, mire az ötszörös világbajnok a Twitteren fakadt ki „irigy” kollégájára. Mint azt később kiderült, Dovizioso állítólag arra célozhatott, hogy Lorenzo a pénteki szerepléseivel azzal trükközik, hogy hány versenyhétvégén nem szerepelt a szezonban, ugyanis a SpeedWeek.com szerint a szerződésében benne foglaltatik, hogy amennyiben négy futamon nem indul el, levonhatnak bizonyos összeget a fizetéséből. Jelenleg egyébként négy kihagyott versenynél jár a spanyol, de Buriramban a Ducati meghibásodása miatt esett nagyot, így elvileg azt nem számolja bele a vezetőség.

lorenzo-dovi-elbeszelgetes



Mindenesetre Paolo Ciabatti, a bolognaiak sportigazgatója nem nézte jó szemmel a két motoros újabb egymásnak feszülését, ezért azt tervezik, hogy leülnek velük megbeszélni a dolgokat, hogy a jövőben ilyesmi ne ismétlődhessen meg közöttük – annak ellenére, hogy a páros már csak egyetlen hétvégét teljesít együtt, hiszen Lorenzo jövőre már a Repsol Hondánál húzza majd a gázt. Egyébként, ha már az átigazolás szóba került, felmerült az is, hogy a sepangi edzéseken, ahol Lorenzo öt másodperccel maradt el az éllovastól, tudott volna gyorsabban is körözni, ám inkább a lassabb tempóra szavazott, ezzel is megalapozva a visszalépését, mivel fejben már leginkább első hondás tesztjére koncentrál – még ha ezt maga a versenyző cáfolta is.

Na de visszatérve Ciabatti nyilatkozatára: „Egyértelmű, hogy a Ducati érdekei előbbre valók, mint a versenyzők közötti személyes problémák. Kedden együtt leszünk Milánóban az EICMA-n, és azt tervezzük, hogy egy fél órát leülünk közösen átbeszélni a dolgokat Jorgével és Andreával. Szeretnénk elkerülni a múlt hétvégéhez hasonló eseteket. Megértem, hogy ilyen dolgok előfordulhatnak, olykor a motorosok idegesek lesznek egy nagydíjhétvégén, főleg egy esős nap után, és néha olyanokat mondanak, amiket nem kellene. Vannak pillanatok, amikor megálljt kell ennek parancsolni. A Ducati fontosabb a versenyzői egojánál, és szerintem mindketten elég értelmesek ahhoz, hogy ezt megértsék” – idézi a szakember szavait a Motorsport.com szaklap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: