DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Marquez zsinórban ötödik Phillip Island-i pole-ját szerezte

Némileg a szemerkélő eső is beleszólt az Ausztrál Nagydíj időmérőjének alakulásába, a végén pedig a hétszeres világbajnok örülhetett, megelőzve két yamahást, Maverick Vinalest és Johann Zarcót.

Alig pár perccel a tét nélküli negyedik edzés után máris jött az Ausztrál Nagydíj időmérője a királykategória mezőnyének számára. A Q1-ből a Ducati gyári csapatránál Jorge Lorenzót helyettesítő Alvaro Bautista lépett tovább elsőként, míg mögötte sokáig a GP17-esére felülő Karel Abraham volt a második, ám végül Pol Espargaro megelőzte őt a KTM-mel.

A Q2 elején néhány esőcsepp tűnt fel a kamerákon, de a motorosok slick gumikon gurultak ki a pályára. Az első óvatosabb körök után aztán már rendesen húzták neki a gázt a versenyzők, közülük Marc Marquez vezetett 1:29.7-es idővel - igaz, nem sokáig, mert előbb Andrea Iannone, majd az őt hét ezreddel megelőző Johann Zarco tört az élre, de Maverick Vinales is csak bő egy tizedre volt yamahás márkatársától, miközben Bautista egy bukást is bemutatott.

11118046_066



Marquez még az első etapja végén válaszolt az ellenfeleknek, s fél másodpercet adott Zarcónak. A hajrában viszont a némileg jobban szemerkélő eső miatt már senki nem tudott javítani, így a hétszeres világbajnok zsebelte be a pole-t - zsinórban ötödik évben nem talált legyőzőre a Phillip Island-i időmérőn. Mellőle Vinales és Zarco, vagyis két yamahás indulhat, míg a második sorba Iannone, Alex Rins és Jack Miller kvalifikálta magát. Valentino Rossi hetedikként, míg Andrea Dovizioso pedig csak kilencedikként zárt.

Az időmérő végeredménye: hamarosan!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: