DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Rossi: Maverick a legrosszabbkor igazolt a Yamahához

A kilencszeres világbajnok úgy véli, amikor 2017-ben megérkezett spanyol csapattársa, akkor abban bízott, hogy megnyerheti a világbajnoki címet, ám csalódnia kellett, hiszen a motorjuk jelenleg nem versenyképes az ellenfelekhez képest.

Amikor Maverick Vinales a 2017-es szezon elején a Suzukitól megérkezet a Yamahához, és azonnal megnyerte az első két futamot, szinte mindenki elkönyvelte, a spanyol a lehető legjobb lóra tett, és végre megszerzi a világbajnoki címet a MotoGP-ben. Nos, a folytatás messze nem úgy sikerült, mint amire Vinales és a szurkolók számítottak: a spanyol a mai napig mindössze három futamot tudott megnyerni – legutóbb 2017-ben, Le Mans-ban –, és a harmadik helyen zárt a tavalyi vb-pontversenyben, míg idén háromszor állt dobogóra – Austinban második, míg Assenben és Sachsenringen harmadik lett –, és jelenleg ötödik a világbajnokságon. Csapattársa, az összetettben 70 pontos hátrányban a harmadik pozícióban álló Valentino Rossi úgy véli, a spanyol nem a legszerencsésebb időpontban váltott Suzukiról a Yamahára.

rossi-maverik-rosszkor



„Amikor Maverick megérkezett a Yamahához, azt hitte, nyerő motort kapott és harcban lehet a világbajnoki címért. Egy darabig így is volt, ám a helyzet mára megváltozott, és ő egy szerencsétlen helyzetben találta magát. Persze, most könnyű lenne azt mondani, hogy hiba volt aláírnia, vagy azt, hogy várhatott volna még a váltással” – jelentette ki a „Doktor”.

Vinales egyébként nem adja fel, és 2020 végéig meghosszabbította a szerződését a hangvillásokkal. „Nem bántam meg semmit, a Yamahával szeretném megnyerni a bajnokságot. Ám ehhez kapnom kell egy olyan motort, hogy valóra tudjam váltani az álmomat. Bízom abban, hogy rövidesen előrelépünk majd, hiszen azért vagyok itt a csapatnál, hogy a győzelemért és a vb-címért harcoljak, ne pedig a pontszerzésekért” – árulta el a spanyol versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: