DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Ezért nem fogott kezet Rossi Marquezzel

Érdekes és némileg kínos jelenetek játszódtak le a MotoGP misanói sajtótájékoztatóján, amikor arról kérdezték a két klasszist, hogy hajlandók lennének-e békülni és kezet fogni egymással.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Marc Marquez nemrég úgy nyilatkozott a Sky Sports kamerái előtt, hogy szeretne kibékülni Valentino Rossival, akivel évek óta tart a konfliktusuk, amely időről időre fellángol. A téma a San Marinó-i Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján is előkerült, amelyen mindkét fél jelen volt – sőt, egymás mellett foglaltak helyet –, ám Rossi az ezzel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, hogy nincs okuk a békülésre, hiszen nincs is gondjuk egymással:

„Hallottam róla, de nem is tudom…” – utalt az említett interjúra a yamahás, akinek szavait a Crash.net szakoldal idézi. „Kicsit furcsának hangzik ez számomra, mivel valójában nincs probléma köztem és Marc között. Szóval nem tudom, miért kellene kibékülnünk. Szerintem minden rendben van.”

Azonban amikor később megkérdezték a két versenyzőt, hogy hajlandók lennének-e mindezt egy kézfogással is nyomatékosítani, mint tették azt például a 2016-os Katalán Nagydíj után, kínos jelenetek játszódtak le: Marquez kezet nyújtott válasza közben Rossinak, aki azonban karba tett kézzel ült tovább és a fejét rázva elutasította azt.

„Szerintem ez jó, és természetesen nem jelent problémát nekem…” – mondta Marquez, majd miután nem talált viszonzásra a kéznyújtása, félig nevetve így folytatta: „Ez ilyen. Úgy értem, mit mondhatnék? Ez már a második alkalom. De nem gond, ugyanúgy fogok továbbra is versenyezni” – fogalmazott a hondás, míg Rossi, szintén mosolyogva ennyit tett hozzá: „Nem kell kezet ráznunk. Rendben vagyunk, nincs problémánk egymással.”

Hogy a MotorCycleNews.com szakoldal elismert tudósítóját, Simon Pattersont idézzük: Marquez szemlátomást úgy érzi, van köztük probléma Rossival, bármennyire állítja az ellenkezőjét a „Doktor”, s az év korábbi szakaszában elhangzott nyilatkozatok alapján igaza lehet a repsolosnak. „Rossi elszalasztott egy lehetőséget, hogy legalább valamivel jobb színben tüntesse fel magát” – értékelte a mai jelenetet a szakújságíró.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: