DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Marquez szeretne kibékülni Rossival

A Repsol Honda spanyolja a nagy rivális hazai futama előtt beszélt a „Doktorral” való kapcsolatáról és arról, mi a véleménye az őt fogadó állandó füttykoncertről.

Valentino Rossi és Marc Marquez utóbbi előmenetelének elején még kifejezetten jó viszonyt ápolt egymással, a 2015-ös szezon során azonban megromlott a kapcsolatuk, ami a sepangi botrányban csúcsosodott ki. Úgy tűnt, azóta normalizálódott a helyzet a két klasszis között, termasi ütközésüket követően azonban az olasz ismét kifakadt a spanyolra annak veszélyes motorozási stílusa miatt. Marquez a San Marinó-i Nagydíjat megelőzően a Sky Sports kamerái előtt beszélt arról, hogy a maga részéről semmi akadálya nincs annak, hogy elássák a csatabárdot a „Doktorral”:

marquez-rossi-bekules



„Szeretnék kibékülni vele, nekem semmi problémám nincs Valentinóval. Argentínában még minden csendesebb volt, de aztán elkövettem egy hibát, sajnos épp Rossi ellen, de próbáltam elnézést is kérni” – idézi a hondás szavait a MotoGP.com weboldal. Marquezt a Rossival való konfliktusa miatt a szurkolók is rendre kifütyülik a pályán és az eredményhirdetések során, s bár elmondása szerint ez nem zavarja, de nem is érti, miért van szükség ilyen megnyilvánulásokra egy egyszerű sportesemény kapcsán:

„Hogy zavar-e a fütyülés a dobogón? Nem, igazából csak nem szeretem a jelenséget. Olyan ez, mint a futballban. A Barcelonának szurkolok, de ha a Real Madrid nyer és jobban játszik, akkor megtapsolom az ellenfelet, akik megérdemelték a három pontot. Nem szeretem ezt, mert 300 km/h-val megyünk, minden alkalommal az életünket kockáztatjuk, amikor motorra ülünk. Rajongóként az előzéseket szeretjük, és nem az számít, milyen színben vannak, akik versenyeznek. Én mindig azt kértem a szurkolóimtól, hogy tiszteljék a többi motorost, mert minden futam után jön egy következő, az élet megy tovább. Jó lenne, ha mindannyian színek nélkül mennénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: