DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Egyórás csúszás és Lorenzo-pole a kaotikus brit időmérőn

Kettős sikernek örülhetett a Ducati a MotoGP Silverstone-i kvalifikációja után, amely a tervezettnél egy órával később ért véget. Marc Marquez a második, a gyári Yamahák a negyedik sorban az esős-száradó pályán.

A negyedik szabadedzés végén leszakadó esőnek és az emiatti tömeges bukássorozatnak köszönhetően 25 perces késéssel rajtolt el a MotoGP Brit Nagydíjának időmérője. Bár az eső addigra már elállt Silverstone-ban, a pálya jelentős része még csuromvizes volt az első etap elején. Tito Rabat már nem vett részt a Q1-ben: a spanyolt az FP4 végén történt baleset után előbb az orvosi központba, majd kórházba szállították, s bár a hírek szerint magánál van, több sérülést is elszenvedett a spanyol. Ami a továbbjutást illeti: némi meglepetésre a KTM-es Bradley Smith és a suzukis Alex Rins kvalifikálta magát a legjobbak mellé.

A Q2 aztán újabb bő félórás csúszással kezdődött, a hírek szerint az orvosi helikopter nem állt rendelkezésre, így biztonsági okokból nem indíthatták el a körözést. Az aszfalt továbbra is jórészt vizes volt, így esős gumikkal hajtottak ki a motorosok, a Nap azonban már kisütött. Az első körök után még Smith vezetett, aztán viszont Jack Miller tört az élre a Pramac Ducatival, nyomában Johann Zarco, Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci sorakozott a negyedórás szakasz félidejében.

11118034_004



A pálya folyamatosan száradt a hajrában, így Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow és Johann Zarco is javítani tudott a vezető időn, Miller pedig a termasi időmérőhöz hasonlóan ismét bevállalta a slick gumikat! A trükk azonban ezúttal nem jött be, az ausztrál többször is hibázott a még nedves aszfalton. A pole-t így végül Lorenzo zsebelte be, Dovizioso második helyének köszönhetően ráadásul kettős sikert aratott a Ducati. Az első sort Zarco teszi teljessé a Tech3 Yamahával, míg a másodikba Crutchlow, Marc Marquez és Danilo Petrucci kvalifikálta magát. A szárazon biztatóan teljesítő gyári Yamahák csak a 11-12. helyeken végeztek Valentino Rossi, Maverick Vinales sorrendben.

Végeredmény:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: