DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Marquez melegített legjobban az időmérőre, nyomában Ducatik

Az immár szinte teljesen felszáradt pályán zajló negyedik edzésen is a vb-éllovas spanyol bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve a Spielbergben szokás szerint remeklő Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso duót.

Már szinte teljesen száraz pályán vághatott neki a MotoGP mezőnye a negyedik, tét nélküli szabadedzésnek, amelyet a versenyzők a korábbi két esős tréning miatt igyekeztek is maximálisan kihasználni. Az élen főként Marc Marquez és Jorge Lorenzo váltogatták egymást, míg mögöttük Cal Crutchlow, Danilo Petrucci és Valentino Rossi sorakozott, miközben a hétvége korábbi legjobb idejét megfutó Andrea Dovizioso csak a középmezőnyben foglalt helyet.

11118028_012



A gyakorlás végén néhányan - például épp Marquez és Lorenzo - a kemény keverékű első abroncsot is kipróbálták. Végül aztán ők ketten is zártak az élen a repsolos vezetésével, míg mögéjük Dovizioso zárkózott fel harmadiknak. Jól ment a többi Ducati és a Honda is, ám a fináléban beférkőzött eléjük Andrea Iannone a Suzukival, sőt, Alex Rins is befért a top 10-be, miközben ez a Yamahák közül csak a Tech 3-t erősítő Johann Zarcónak sikerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: