DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Marquez két ezreddel Dovizioso előtt a pole-ban

Elképesztően izgalmasan és szorosan alakult az Osztrák GP időmérője, amelynek végén a Repsol Honda vb-éllovas spanyolja minimális különbséggel múlta felül a Ducati duóját. A gyári Yamahák a top 10-be sem fértek be.

A délelőtt látottakkal ellentétben napsütésben rajtolt el a MotoGP spielbergi időmérője, amelynek már az első szakaszában szerepelt nagy név Valentino Rossi révén. Ennek ellenére az olasz csak az ötödik-hatodik helyen tanyázott az első körök után, miközben Alvaro Bautista vezetett Bradley Smith előtt. Az utolsó percek aztán a szokásosnál is nagyobb izgalmakat hoztak, végül pedig Bautista és Alex Rins harcolta ki a továbbjutást - Smith másfél századdal maradt le róla, míg Rossinak be kell érnie vasárnap a 14. rajthellyel.

A Q2-ben aztán már a legjobbak is pályára gurultak, Marc Marquez pedig rögtön az első körével az élre ugrott, 1:23.5-ös idejével pedig az első félidő után is vezetett, előnye azonban mindössze 29 ezred volt Andrea Doviziosóval szemben. Jorge Lorenzo ellenben más ütemben hajtott pályára, de ő is az élre tudott ugrani - igaz, nem sokáig, Marquez ugyanis válaszolni tudott leendő csapattársa eredményére.

11118028_075



A fináléban is az egész hétvégén kiemelkedő hármas szórta a piros szektoridőket, végül pedig Marquez zsebelte be a pole-t 1:23.241-es idővel - Dovizioso mindössze két ezredre maradt el a Repsol Honda spanyoljától! Az első sort Lorenzo teszi teljessé vasárnap, a másodikba pedig Danilo Petrucci, Cal Crutchlow és messze legjobb yamahásként Johann Zarco fér be. Tito Rabat lett a hetedik, az első tízet pedig a két Suzuki és a közéjük beékelődő Dani Pedrosa tette teljessé, míg Maverick Vinales csak a 11. helyre kvalifikált.

Az időmérő végeredménye:

Grid-page-001

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: