DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Marquez a leggyorsabb a száradó pályán, Dovizioso maradt az élen

Nedves pályán indult, szinte teljesen felszáradó aszfalton ért véget a MotoGP harmadik spielbergi edzése, amelynek végén a vb-éllovas bizonyult a legjobbnak, a Q2 mezőnye azonban még a pénteki első tréning alapján alakult ki, így Valentino Rossi nem is jutott be a legjobb tíz közé.

Bár az eső már nem esett a MotoGP harmadik spielbergi edzésének elején, a korábbi csapadék miatt még jórészt nedves pályán kezdték meg a körözést a királykategória szereplői. A köridők így értelemszerűen jelentősen elmaradtak a pénteki első tréningen futottaktól: negyedóra elteltével Valentino Rossi állt az aktuális edzés élén, de csaknem tíz másodperccel lassabb volt Andrea Dovizioso előző napi legjobbjánál.

Persze lassan száradni kezdett a pálya, az ideális ív legalábbis kezdett azzá válni, s az utolsó harmadra valóban elő is kerültek a slick abroncsok - elsőként az addig „lustálkodó”, de Termasban hasonló taktikával pole-t szerző Jack Millernél. Ahogy üzemi hőfokra melegedtek a gumik, úgy tört élre az ausztrál, de aztán a hozzá hasonlóan addig csak a bokszban várakozó Marc Marquez ragadta magához az irányítást.

Az utolsó egy-két percben aztán újra szemerkélni kezdett az eső, így a világbajnokságot vezető repsolos be is húzta az elsőséget, de természetesen még így is jelentősen elmaradt Dovizioso pénteki eredményétől. Marquez mögött meglepő nevek sorakoztak, hiszen Bradley Smith lett a második a KTM-mel, Scott Redding pedig a harmadik az Apriliával. A Q2 mezőnye azonban a pénteki első gyakorlása sorrendje alapján alakult ki, azaz Dovizioso, Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci, Marquez, Andrea Iannone, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow, Tito Rabat, Johann Zarco és Maverick Vinales jutott automatikusan az időmérő második szakaszába - Valentino Rossinak viszont a Q1-ben is jelenése lesz.

A harmadik szabadedzés sorrendje:

Classification-page-001



A három szabadedzés összesített eredménye (a top 10 bejutott a Q2-be):

motogpfp3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: