DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

F1-es pályára hajthat a MotoGP 2019-ben

Váratlanul már jövőre új helyszínre látogathat a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye, az F1-esek által is használt pályán azonban módosítások kellenek ahhoz, hogy mindez meg is valósulhasson.

Nagyon úgy tűnik, hogy a MotoGP vezetőinek feltett szándéka minél több új helyszínt bevonni a gyorsaságimotoros-világbajnokság vérkeringésébe: a Finn Nagydíj már évek óta tervben van az épülő Kymi Ringen, nemrég pedig az is kiderült, hogy Rio de Janeiróban is vadonatúj pályát húznak fel, ahol 2021-től versenyezhetnek a világ legjobb motorosai.

Most pedig a legfrissebb hírek szerint Mexikó kerülhet be a versenynaptárba, méghozzá már jövőre: szombaton még csak pletyka szinten lehetett hallani erről, vasárnap délelőtt azonban az illetékesek is megerősítették a terveket. A helyszín a Formula-1-esek által is használt Autodromo Hermanos Rodriguez versenypálya lesz, amelyen ugyan kell eszközölni majd néhány változtatást, hogy egy MotoGP-futamot is biztonságosan meg lehessen rendezni rajta, de a Dorna biztos benne, hogy áprilisra mindezzel el is készülnek.

mexio-f1-2017-2



A tervek szerint ugyanis a 2019-es szezon harmadik állomásaként rendezhetik meg a gyorsaságimotoros-vb történetének első Mexikói Nagydíját, a termasi és az austini futamok között – a mexikóvárosi viadal állítólag az Amerikai GP-vel lehetne párban, egymást követő hétvégéken.

Ha Mexikó valóban érkezik, úgy jövőre újabb rekordot jelentő 20 versenyből állhatna az évad: ezt egyébként eredetileg is így tervezte a Dorna, csakhogy nem a közép-amerikai ország, hanem a már említett Finn Nagydíj révén, csakhogy a legfrissebb hírek szerint késések vannak a Kymi Ring építési munkálatai körül, így aligha készülnek el a tervezett nyári időpontra (csak remélni tudjuk, hogy nem ugyanaz a többéves huzavona lesz ebből is, mint amit a Circuit of Wales esetén láthattunk).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: