DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Stoner: Marquez a vb-címet kockáztatja a bukásaival

A kétszeres világbajnok szerint egyedül a Repsol Honda motorosa tud konzisztens teljesítményt nyújtani a 2018-as szezonban, ám sorozatos eséseivel folyamatosan egy komolyabb sérülést kockáztat a spanyol.

Casey Stoner még 2012 végén vonult vissza a MotoGP-től – éppen az ő helyére érkezett a Repsol Hondához Marc Marquez –, ám azóta sem távolodott a sportágtól, jelenleg épp a Ducati tesztversenyzőjeként követi az eseményeket, nem egyszer a helyszínről. Az ausztrál motoros szerint utódja kiemelkedik a mostani mezőnyben, ám a spanyol folyamatosan egy komolyabb sérülést kockáztat azzal, hogy rengeteg alkalommal bukik a nagydíjhétvégéken:

marquez-crash-1



„Különös ez a bajnokság, és úgy tűnik, egyedül Marc tud kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani: folyamatosan gyűjti a pontokat és építi az előnyét” – idézi a kétszeres világbajnok Stoner szavait a BikeSportNews.com szakoldal. „Meglátjuk, mi történik, de ha Marc bukik egy versenyen, akkor megfeleződhet a fórja. Látható, hogy Marc sokat bukik a hétvégéken. Nem a futamokon, de ahány esést ő begyűjt, bármikor elintézhet ez mindent.”

„Nyilván nem akar bukni, hiszen az növeli a sérülés esélyét. Mindenki azt mondja, hogy ezek csak kis esések, de bármikor jöhet egy nagy, amikor például beszorul a keze a kormánykar alá, szóval figyelnie kell erre. Kis bukásokat még meg lehet úszni, de elég csak egy nagyobb, és rögtön a bajnokságodba kerülhet vagy akár többe is, mint egy szezon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: