DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

14 éves motoros hunyt el a junior-vb-n

Halálos fejsérülést szenvedett a Moto3-as junior világbajnokság barcelonai fordulóján a katalán Andreas Perez. Csapata közleményben tudatta a tragédiát.

Súlyos baleset történt a Moto3-as világbajnokság elsődleges utánpótlás-szériája, a CEV Moto3 junior világbajnokság második, vasárnapi futamán a barcelonai versenypálya 5-ös kanyarjában, melyben több motoros érintett volt. Andreas Perezt fejsérüléssel szállították a pályakórházba, majd Barcelonába.

Már tegnap napvilágot láttak olyan meg nem erősített hírek, hogy a 14 éves spanyol motoros életét veszítette a baleset következtében. Csapata, a Reale Avintia Academy – a MotoGP-ből ismert Avintia Racing utánpótlás-részlege – hétfő délelőtt közleményben tudatta a tragédiát.



„Andreas az 5-ös kanyar kijáratán esett el, és számos, hátulról érkező pilóta nem tudta kikerülni. Miután ellátták a pályán, sérülései súlyossága miatt helikopterrel szállították a barcelonai Sant Pau kórházba. Andreas Perezt nagyon súlyos agysérüléssel vették fel, és rövidesen agyhalállal diagnosztizálták. Habár szíve továbbra is dobogott, és számos kísérletet tettek, az orvosok végül nem tehettek semmit, hogy megmentsék életét. Andreas ezt a versenyt nem tudta megnyerni” – olvasható a közleményben.

A fiatal versenyző 2017-ben a European Talent Cup bajnoki címéért harcolt, idén csatlakozott a junior világbajnokság állandó mezőnyéhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: