DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Hivatalos: Lorenzo kétéves szerződést írt alá a Hondával

Igencsak felpörögtek az események a hírek szerint az ötszörös világbajnok közül: a Motorsport.com úgy tudja, a Ducatitól távozó spanyol már meg is állapodott a HRC-vel.

Bár a Repsol Honda még csak kedd délután jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Dani Pedrosa szerződését, úgy tűnik, máris megvan, ki érkezik a helyére 2019-ben. Először még csak pletykaszinten merült fel a múlt héten az új szatellit Petronas Yamaha csapattal szóba hozott Jorge Lorenzo, a Motorsport.com azonban most már arról ír, hogy a HRC meg is állapodott a spanyol motorossal.

28376_orig_dc3d2671403178f5fc4dd2dc0cc2b9ea

Az említett szakportál úgy tudja, Lorenzo a trendeknek megfelelően kétéves kontraktust írt alá a japánokkal, így 2019-ben és 2020-ban Marc Marquez csapattársa lenne a Repsol Hondánál. A szerződés állítólag 4 millió eurós fizetésről szól, amely jelentős visszalépés a Ducatinál emlegetett 10-12 milliós bérhez képest. Bejelentés valószínűleg a Katalán Nagydíj hetében várható.

Persze egyelőre még a ducatis távozás sem hivatalos, bár a mugellói győzelem után maga az ötszörös vb-győztes utalt rá, hogy az olaszországi siker „túl későn” érkezett. A szatellit yamahás opciót túl ingatag lábakon álló projektnek érzi, így ilyen szempontból logikus döntés lehet a repsolos ülés, főleg annak fényében, hogy a korábban elsődleges célnak tartott Suzuki állítólag Joan Mirre csapott le.



Még nagyon hitelességet ad a Lorenzo eligazolásáról szóló hírnek, hogy a Ducatitól származó források szerint már a spanyol helyettesét is kijelölték a Pramac Ducatinál vezető Danilo Petrucci személyében - aki csapattársával, Jack Millerrel volt nagy versenyben ezért az előléptetésért.

FRISSÍTÉS:  Nem is kellett már egy hetet sem várni, szerdán délelőtt hivatalosan is megerősítették, hogy 2019-ben Lorenzo a Repsol Hondánál, Petrucci pedig a Ducatinál folytatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: