DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Hivatalos: A Honda megválik Pedrosától

A sajtóhír után hivatalosan is megerősítették: a HRC nemrég közölte a rutinos spanyollal, hogy 2019-től nem számítanak a szolgálataira – állítólag még Jorge Lorenzo érkezése sem elképzelhetetlen.

Dani Pedrosa királykategóriás karrierje kezdete, azaz 2006 óta a Repsol Honda színeiben versenyez, ám mostanáig egyszer sem merült fel komolyan a távozása. A 2018-as idényt azonban gyengén kezdte, így már hetek óta tartja magát a pletyka, hogy a HRC szeretné kirakni a szűrét. A Motorsport.com most arról számolt be, hogy a Honda nemrég valóban közölte a spanyollal, hogy 2019-től már nem számítanak rá.

pedrosa tavozik



Az egyik nagy kérdés, hogy ebben az esetben ki érkezik a helyére. Korábban Johann Zarcót környékezte meg az istálló, a francia azonban a KTM-re szavazott, majd Joan Mirt is kinézték maguknak, de a középső kategóriában egyre erősebb formát mutató Moto3-as világbajnok állítólag közel áll a megegyezéshez a Suzukival.

A hétvégén felmerült Jack Miller neve is, ahogy Jonathan Rea-t is már hetek óta szóba hozzák a Repsollal, a Motorsport.com szerint pedig az sem kizárt, hogy esetleg Jorge Lorenzo érkezzen Marc Marquez mellé. A hétvégén első ducatis sikerét arató spanyol a győzelme után gyakorlatilag megerősítette, hogy a mugellói elsőség ellenére is távozik a bolognaiaktól, s bár a legtöbben a Yamaha új, Petronas-támogatású szatellit alakulatánál látják az ötszörös vb-elsőt, még a HRC sem kizárt.

A másik fontos kérdés természetesen Pedrosa jövőjét érinti. A gyári ülések vészesen fogyni látszanak, tulajdonképpen csak az Aprilia marad egyetlen opciónak a spanyol motoros számára, ha a többi márkával kapcsolatos pletykák igaznak bizonyulnak, bár ha Lorenzo érkezik a helyére, előfordulhat, hogy végül ő kerül a szatellit Yamahára. Szóba jöhet még akár a Superbike-világbajnokság, ahol a MotoGP-vel ellentétben az ülések jelentős része még szabad 2019-re, de a visszavonulást sem lehet teljesen kizárni.

Frissítve: Délután a Honda közleményben megerősítette, Dani Pedrosa 2018 végén távozik az istállótól.

„Szeretnék köszönetet mondani a HRC-nek a nagyszerű sikerekkel tarkított évekért. Nemcsak versenyzőként, hanem emberként is velük együtt nőttem fel. A HRC mindig ott lesz az emlékeimben és a szívemben. Mindenkinek az életében szükség van új kihívásokra, és én úgy érzem, itt az idő a váltásra. Köszönöm, HRC!” – búcsúzott a csapattól 13 közös szezon után Pedrosa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: