DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Marquez kiakadt az olaszokra

Marc Marquez szerint nagyon furcsa, hogy vannak, akik sokkal jobban megünneplik egy motoros bukását, mint saját kedvencük győzelmét. A spanyol minden mozdulatát kigúnyolták Mugellóban.

Sok-sok éve egyértelmű, hogy Valentino Rossi rendelkezik a legnagyobb szurkolótáborral a MotoGP-ben. Ez szerte a világon igaz, Olaszországban pedig különösen sok rajongó látogatott ki hétvégén, hogy a Doktornak szurkolhasson. Ám ebben negatívumok is fellelhetők.

Évek óta rossz viszonyban van egymással Marc Marquez és Rossi, idén Argentínában pedig a spanyol rátett erre egy lapáttal, amikor verseny közben kilökte olasz vetélytársát a pályáról. Nem is fogadta kegyeibe a mugellói közönség, valahányszor a pályán, vagy a kivetítőn meglátták, fütyültek és fújoltak.

A vasárnapi verseny harmadik körben pedig egy jobb kanyart elhibázott a bajnoki éllovas és a második helyről bukott. Ugyan visszaállt a versenybe, de pontot nem szerzett. Esését pedig úgy ünnepelte a helyi publikum, mint egy futballmérkőzés fontos gólját. Ez pedig még Marqueznek is sok.

Marquez elhibázta, a közönség kitörő örömmel ünnepelte a bukást


„Motorversenyzésben ez rendkívül furcsa dolog” – nyilatkozta Marc Marquez, aki tavaly is átélt hasonlót, amikor Misanóban a bemelegítő edzésen esett egyet, ezt pedig a közönség hangos tetszésnyilvánítással fogadta. Igaz, édes bosszút állt a versenyen, az utolsó körben előzte meg a helyi hőst, Danilo Petruccit.

„Most már valahol számítottam is erre. De hihetetlen, hogy megünneplik egy motoros pályán történő bukását, aki minden versenyhétvégén vásárra viszi a bőrét. A motorversenyzésben elképesztő, hogy a publikum jobban megünnepli egy rivális pilóta esését, mint egy másik versenyző győzelmét.”

„Számomra mindent elmondott, amikor pénteken a kavicságyban láthattunk feküdni egy versenyzőtársat (Pirrót) egy nagy esés után, nem tudtuk azt sem, hogy életben maradt-e, de a közönség akkor is csak arra összpontosított, hogy fújoljon rám, amikor a kamera mutatott. Számomra ez sokat mondó. Ha annyira örül valaki egy motoros bukásának, akkor ezt magában tegye. Azt kérem saját rajongóimtól, hogy soha ne tegyenek ilyet, mint amit itt láttunk” – tette hozzá Marquez, aki most is elkövetett egy vitatható manővert, amikor a verseny elején előzés közben meglökte Danilo Petruccit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: