DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Mugellóig eldől Dovizioso sorsa a Ducatinál

Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója szerint nehezen haladnak a tárgyalások az olasszal, de néhány belül kiderül, hogy hosszabbítanak-e a vb-ezüstérmessel. A szakember beszélt a Jorge Lorenzo által néhány napja kipróbált, nem is annyira új vázról is.

A Ducatinál már a szezon előtt is hangsúlyozták, hogy mindkét jelenlegi versenyzőjükkel szeretnének hosszabbítani, egy ideje azonban csak Andrea Doviziosóval folynak a tárgyalások, miután Jorge Lorenzóval előbb arra koncentrálnak, hogy javuljon a spanyol jelenlegi teljesítménye. Viszont az olasszal zajló egyeztetések sem haladnak a legjobban: a hírek szerint Dovizioso a bolognaiak első ajánlatát vissza is utasította – nem kizárt, hogy a vb-ezüstérmes feljavuló eredményeinek köszönhetően elsősorban az anyagiakon megy a huzavona.

divzioso sorsa-2018



Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója – egyébként versenyzőjéhez hasonlóan – a hétvégén a Superbike-vb imolai állomásán tette tiszteletét, ahol a sajtó képviselőinek elárulta, hogy gyakorlatilag határidőt szabtak az olasz számára a döntéshez. „A lehető leghamarabb meg kell oldanunk ezt a problémát. Nem egyszerűek a tárgyalások és sok időt vesznek igénybe. De egyértelmű, hogy Mugellóig világos választ fogunk kapni. Pillanatnyilag az a fő célunk, hogy megállapodjunk Doviziosóval. Utána kezdhetünk el gondolkodni más versenyzőkön” – idézi Dall’Igna szavait a Motorsport.com.

Míg tehát Dovizioso esetén a legfőbb kérdés a hosszabbítás, addig Lorenzónál a pillanatnyi formát szeretnék javítani. Ennek érdekében a múlt heti privát mugellói teszten sajtóhírek szerint a spanyol új aero-burkolatot és új vázat is kipróbált – utóbbi kapcsán viszont Dall’Igna rámutatott, hogy nem teljesen új az alkatrész, hiszen arról a vázról van szó, amelyet Dovizioso már a téli tesztek óta használ. „Nem túl nagy a különbség a két váz között, ezért úgy döntöttünk, Lorenzóval nem használjuk addig, amíg nem lesz lehetősége alaposan kipróbálni. Úgy láttuk, Jerez után eljött a megfelelő pillanat” – magyarázta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: