DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi a következő teszttől várja az igazi előrelépést

Az olasz szerint csak apróságokat próbáltak ki hétfőn Jerezben, és bár fejlődtek, leginkább a néhány hét múlva esedékes barcelonai gyakorlástól várja a megváltást. Azt is elmondta, miért sürgeti egyre jobban a Yamahát az elektronika kapcsán.

Újabb katasztrofális hétvégét teljesített a Movistar Yamaha alakulata a Spanyol Nagydíjon, ahol már tavaly is csak szenvedtek. Valentino Rossi a vasárnapi futam leintése után meglehetősen keményen fogalmazott annak kapcsán, hogy a Yamahának minden erejét mozgósítani kellene az elektronikát érintő problémáik megoldása érdekében, hozzátéve, hogy sürgősen cselekedniük kell, különben ez a szezon is elúszhat számukra. Ehhez képest a hétfői teszten csak pár apróságot tudtak próbálgatni, az elektronika javításához ugyanis idő kell:

„Rengeteg dolgunk volt, de összességében egy jó teszt volt” – értékelt Rossi, akinek szavait a Crash.net szakportál idézi. „Számos problémára igyekeztünk megoldást találni, valamelyikre sikerült, valamelyikre kevésbé. De fontos teszt volt, és előreléptünk kicsit, igen, de szerintem a következő teszten még fontosabb dolgok érkeznek. Apró részleteket próbálgattunk, és ugyan valóban fejlődtünk, de már a teszt előtt sem vártam ezektől óriási javulást.”

rossi-teszt-elorelepes-2018



A Yamaha több más márkához hasonlóan még a héten Mugellóba utazik egy privát tesztre – a hangvillások egy napot töltenek majd az Olasz Nagydíj helyszínén –, de Rossi szerint nem most, hanem a Katalán Nagydíjat megelőző barcelonai gyakorláson léphetnek igazán előre, ahol a jerezihez hasonló gyenge tapadási körülmények között kísérletezhetnek. De vajon érkezik-e addigra újítás az elektronikához? „Őszintén remélem. Nem tudom, hogy lehetséges-e, de bízom benne. Már csak azért is, mert utána már csak Brnóban lesz tesztünk, ami nagyon sok idő.”

Rossi a vasárnapi kemény nyilatkozata kapcsán azt is elismerte, hogy őt jobban szorítja az idő, mint a Yamahát: „Valóban keményen fogalmaztam, de ha a helyemben lennétek, még csendesnek is tartanátok, mert nem vagyok ideges, ráadásul olyan dolgot mondtam el, amelyet már hónapok óta tudunk. Szeretek a Yamahával dolgozni, meg is bízom a Yamahában, és azért fogalmaztam így, hogy mindez motiválja őket. Nem ma tudtuk megváltani a világot, ma mással kísérleteztünk, a következő hónapok lesznek a legfontosabbak. Teljes mértékben egyetértek, hogy kezdek kifutni az időből a tizedik vb-címet illetően. Nekem sietősebb a dolog, mint a Yamahának, mert ők még vagy száz évig versenyezni fognak, nekem viszont már nincs sok időm, szóval próbálom sürgetni a folyamatokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: