DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Hivatalos: Pol Espargaro 2020-ig a KTM-nél marad

Újabb ülés sorsa dőlt a jövő évi rajtrácson: a korábbi Moto2-es világbajnok két évvel meghosszabbította szerződését az osztrák gyártóval – az azonban kérdés, ki lesz a csapattársa.

Pol Espargaro 2017-ben, a KTM MotoGP-s beszállása óta erősíti a csapatot, és az erősítést itt szó szerint kell érteni, ugyanis tavaly egyértelműen ő volt a húzóembere az osztrákoknak, rendre jóval erősebb teljesítményt nyújtott, mint kollégája, Bradley Smith. Mindezek fényében nem meglepő, hogy a Red Bull által támogatott istálló a jerezi Spanyol Nagydíj előtt közleményben jelentette be, hogy további két évre aláírt a korábbi Moto2-es világbajnokkal, aki így 2020 végéig az ő színeikben fog versenyezni.

espargaro-ktm-2018



„Nagyon könnyű volt meghoznom ezt a döntés, egy pillanatig sem gondolkodtam más lehetőségen” – nyilatkozta Espargaro. „Nem is tudom leplezni, mennyire boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a fantasztikus projektnek a ránk váró kihívások és munka ellenére is. Tetszik a KTM filozófiája, és továbbra is együtt próbáljuk meg elérni a céljainkat. Nem tudom, mikor fog ez sikerülni, de biztos vagyok benne, hogy el fogjuk érni őket. Köszönettel tartozom az egész csapatomnak a támogatásért, beleértve mindenkit, aki a versenyeken vagy a gyárban dolgozik. Mi egy ambiciózus csapat vagyunk, amelynél a legjobb időszakomat élem meg a MotoGP-ben, és nagyon boldog vagyok a tudattól, hogy 2020-ig velük folytathatom.”

Espargaro és a KTM hosszabbításával újabb ülés kelt el a 2019-es mezőnyben: a spanyolon kívül Marc Marquez, Valentino Rossi, Maverick Vinales, Francesco Bagnaia, Cal Crutchlow, Franco Morbidelli és Xavier Simeon rendelkezik érvényes kontraktussal a következő idényre. Az viszont nagy kérdés, hogy jövőre is Smith lesz-e Espargaro társa az osztrákoknál, a brit ugyanis egyelőre idén sem váltja meg a világot, ráadásul sajtóhírek szerint Johann Zarco szóban már megállapodott a gyártóval, így a legvalószínűbbnek az ő érkezése tűnik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: