DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Dovizioso visszautasította a Ducati első ajánlatát

Bár nemrég a csapatmenedzser még úgy fogalmazott, hogy közel lehet a hosszabbítás az olasszal, a vb-éllovas ügynöke most elárulta: korántsem tudtak még mindenben megállapodni a bolognaiakkal.

Andrea Dovizioso szerződése sok más versenyzőhöz hasonlóan az idei szezon végén jár le a Ducatival, az olasz márka azonban már többször kijelentette, hogy vele és Jorge Lorenzóval is szeretnének szerződést hosszabbítani. Davide Tardozzi csapatmenedzser néhány hete úgy fogalmazott, hogy míg a spanyollal még nem kezdődtek el a tárgyalások, a tavalyi vb-ezüstérmessel közel lehet az új kontraktus aláírása.

dovi-ducati-ajanlat-2018



Most azonban úgy tűnik, ez még sincs így, Simone Battistella, Dovizioso ügynöke ugyanis így nyilatkozott Austinban a Motorsport.com szakoldalnak: „Messze vagyunk még. Itt leültünk egyeztetni a Ducatival, de végül abban maradtunk, hogy tovább kell dolgoznunk azon, hogy Andrea kényelmesen érezze magát. Semmi rendkívülit vagy lehetetlent nem kér a versenyző, csak amit megérdemel annak fényében, amilyen munkát végez. Jelenleg azonban nem állunk közel a megállapodáshoz.”

Nem kizárt, hogy az anyagiakban nem tudtak még megállapodni a felek, Dovizioso ugyanis a hírek szerint nagyjából 2 millió eurót keres, míg hozzá képest jóval gyengébben teljesítő kollégája évi 12 millió eurót. Az eredmények kedvező helyzetbe hozhatják az olaszt, hiszen ismét vezeti a világbajnokságot, miközben Lorenzo még a top10-be sem fért be idén – ráadásul emiatt egyre inkább elképzelhető, hogy az ötszörös vb-győztes a szezon végén távozik a Ducatitól (a Suzuki állítólag lecsapna rá), ebben az esetben pedig még fontosabb lenne a bolognaiaknak Dovizioso megtartása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: