DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Pedrosa sérülten is megpróbál rajthoz állni Austinban

A Repsol Honda spanyolja még az Argentin Nagydíj első körében mutatott be egy óriási bukást, amelynek következtében megsérült a csuklója, ám annak ellenére, hogy még nincs tökéletes formában, elutazik a texasi futam helyszínére.

Dani Pedrosa a harmadik helyen haladt Termas de Río Hondóban, amikor Johann Zarco hathatós közreműködésének is köszönhetően a még nedves ívre kényszerült, amelynek következtében a rutinos spanyol egy óriási highside bukást produkált. Már az első pillanattól kezdve gyanítható volt a csuklósérülés, az alaposabb vizsgálatok pedig kimutatták, hogy az orsócsont tört el a hondás motoros jobb kezében.

pedrosa serult-austin rajt



Pedrosát múlt kedden meg is műtötték, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy kellő mértékben felépül-e ahhoz, hogy rajthoz állhasson az Amerikai Nagydíjon. A Repsol Honda kedd esti közleménye szerint a spanyol megpróbál versenyezni Austinban – a végső döntést alighanem a szabadedzések alapján hozza majd meg a 32 éves motoros, ám ha nem lesznek elviselhetetlen fájdalmai, aligha fog innen már visszalépni. Arról nincs információ, hogy a helyszínen lesz-e a HRC néhány hónapja igazolt tesztpilótája, Stefan Bradl, akit korábban a legesélyesebbnek tartottak Pedrosa pótlására.

„Az operáció óta napról napra egyre jobban érzem magam” – idézi a közlemény a spanyolt. „Folyamatosan olyan gyakorlatokat végzek, amelyekkel visszanyerhetem a mozgékonyságomat és csökkenthetem a gyulladást. Apránként visszanyerem az izomtónusomat, ezáltal pedig látható a fejlődés, viszont nehéz megmondani, mik a reális lehetőségeink. Nehéz pályára megyünk, és amíg nem ülök motorra, nem tudom megállapítani, pontosan milyen állapotban is vagyok. Viszont ami világos számomra, hogy megéri elutazni és megpróbálni versenyezni. Az ehhez szükséges erő egy részét a ti támogató üzeneteitekből nyerem, szóval köszönöm mindenkinek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: