DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Rea: Nem akarok töltelék lenni a MotoGP-ben

Jonathan Rea menedzsere sokkal elfoglaltabb idén, mint korábban bármikor, ugyanakkor a háromszoros Superbike-világbajnok egyre kevésbé tartja valószínűnek, hogy szériát váltson és a MotoGP-ben folytassa a pályafutását.

Az ajánlatok ellenére Jonathan Rea szerint valami különlegesnek kéne történnie ahhoz, hogy 2019-től a MotoGP mezőnyének tagja legyen. A háromszoros világbajnok szerződése az év végén lejár a Kawasakival és bár a menedzsmentjével közösen több lehetőséget is megfontolnak, Rea nem tartja valószínűnek, hogy szériát váltson. Az északír motoros többször is elmondta, hogy csakis gyári támogatással állna rajthoz a MotoGP-ben, ráadásul családos ember lévén a tizenhárom helyetti tizenkilenc versenyhétvége sem tölti el nagy lelkesedéssel Rea-t.



„Egyelőre még korai lenne megmondani, hogy mi lesz majd az idei év után, de jelenleg boldog vagyok a Kawasakinál” – árulta el a háromszoros világelső a Motorcyclenews.com szakoldalnak. „Otthonosan érzem magam a Superbike-ban, az ideális forgatókönyv az lenne, ha itt folytatnám. Egyébként a menedzserem sokkal elfoglaltabb most az évnek ebben a szakaszában, mint korábban bármikor. Én folyton azt kérdezem magamtól, hogy mire van szükségem az életben. Nem hiszem, hogy boldogabb lehetnék, mint most és azt sem, hogy változásra lenne szükségem.”

„Jelenleg olyan motorom van, amivel versenyeket nyerhetek és valami nagyon különleges ajánlatra lenne szükségem ahhoz, hogy a MotoGP-be igazoljak. Mindig is az volt az álmom, de a világ legjobb motorosai versenyeznek ott, én pedig csak egy erős csomaggal állnék ki ellenük. Alig van tapasztalatom a motorokról, a pályákról és a gumikról, ezért semmi pénzért nem mennék szatellit csapathoz. Nem motivál, hogy csak töltelék legyek a paddockban, fair körülmények között mérettetném csak meg magamat, de ahogy telik az idő, erre szerintem egyre kisebb az esély.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: