DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Rossi szava dönt a Yamaha új szatellit csapatáról?

Jelenleg három csapatnak is van esélye arra, hogy a KTM-ekre váltó Tech3 helyét átvegye és a Yamaha új szatellit alakulata legyen a MotoGP-ben. Nem kizárt azonban, hogy közülük az lesz a befutó, aki a Valentino Rossi versenyzői akadémiájában is jeleskedő motorost a soraiban tudhatja.

A 2015-ös debütálás óta a Honda látja el a Marc VDS csapatot motorokkal, most viszont egyre nagyobb annak a valószínűsége, hogy a belga alakulat beszállítót vált. A csapatvezető, Michael Bartholemy korábban már hangot adott abbéli frusztrációjának, hogy a Honda az LCR-rel fűzi egyre szorosabbra az együttműködését. Lucio Cecchinello együttesénél jelenleg két gyári támogatású versenyző szerepel, név szerint Cal Crutchlow és Takaaki Nakagami. A Tech3 év végén esedékes szakítása a Yamahával lehetőséget adhat a Marc VDS-nek, hogy összeálljanak a „hangvillásokkal”.

rossi-yamaha-szatelit



Habár az Avintia és az Angel Nieto Team is érdeklődik a két szabadon maradt Yamaha iránt, az események sodrában még Valentino Rossi szava is számíthat azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a végső döntés ­– írja a Motorsport.com. Franco Morbidelli ugyanis egyrészt a Marc VDS motorosa a királykategóriában, másrészt ő egyben a „Doktor” versenyzői akadémiájának is a tagja, ez pedig döntő befolyással bírhat a japán gyártó választását illetően. Lin Jarvis felhívta a figyelmet arra, hogy a Yamaha már egy ideje kapcsolatban áll a VR46 Akadémiával. „Folyamatosan szemmel tartjuk az egész versenyzői piacot, de nem elképzelhetetlen, hogy adott körülmények között az Akadémiáról választunk egy motorost.”

„Annak idején Morbidelli is az egyik jelöltünk volt, nagyon is érdekelt bennünket. Sajnos akkortájt mind a négy versenyzőnk érvényes szerződéssel rendelkezett, nem volt számára hely. Francesco Bagnaia helyzete is érdekes, épp akkor fontolgattuk, hogy szerződtetjük őt, amikor a Tech3-nél úgy döntöttek, hogy elhagynak bennünket.” A Marc VDS korábban a Suzukival is tárgyalt, viszont mivel a „kékek” még nem döntötték el, hogy indítanak-e egyáltalán szatellit csapatot, érthető módon a belga együttes inkább a Yamahára összepontosít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: