DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Ezért nem vonul vissza Rossi

2018 után további két évig a Yamahánál versenyez Valentino Rossi. Bőven negyven éves kora után is húzni fogja a gázt. A Doktor nem akarta Michael Schumacher hibáját elkövetni.

Hivatalossá vált, hogy a kilencszeres világbajnok, olasz legenda 2020 végéig biztosan marad a MotoGP mezőnyében. Bár évek óta a visszavonulásáról beszélnek, Rossi erre rendre rácáfolt eddig és a tempója továbbra is megvan ahhoz, hogy az élmezőnyben versenyezzen. Napokkal ezelőtt már komoly utalást tett a maradásra, most pedig már hivatalos is, hogy a következő három szezonban biztosan látjuk őt.

A Doktor elismerte, hogy jelentősen ronthat a hírnevén, hogy további három évet marad, de semmiképpen sem akarta Michael Schumacher hibáját elkövetni, hogy úgy vonulna vissza, hogy még versenyképes, utána pedig néhány évvel később visszatérni. A német legenda ugyanis 2006 végén, ereje teljében távozott a Formula-1-ből, majd 2010-ben, negyven felett tért vissza, de sosem tudott már ugyanolyan gyors lenni.

Rossi 2018 és 2020 között is a Yamaha kötelékében marad


Ronthat a reputációján Rossinak, hogy negyven felett is tagja lesz a mezőnynek? „Igen, lehetséges. De végignéztem, ahogy számos, nagyszerű motoros és autóversenyző karrierje csúcsán abbahagyta, mint Schumacher, Biaggi, vagy éppen Troy Bayliss, de úgy vélem, nem örömmel tették” – nyilatkozta a veterán olasz.

„Schumacher és Bayliss visszatértek a pályára, így inkább úgy döntöttem, végig versenyezni fogok, mert nem is akarok gondolkozni azon, hogy még képes lennék-e két szezonra vagy sem. Persze, van benne kockázat, de ha annyira féltem volna ettől, hogy rombolom a magamról alkotott képet, akkor hat, vagy hét évvel ezelőtt be kellett volna fejeznem” – magyarázta Valentino Rossi.

A rajongók mindenesetre nagyon örülhetnek, hogy továbbra is csodálhatják őt a MotoGP-ben, mert Rossi már ikon, jelenléte csak jót tesz a sportágnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: