DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Fizetéscsökkentés várhat Lorenzóra a Ducatinál

A bolognaiak sportigazgatója elismerte: 2019-től aligha tudnak ugyanannyi pénzt adni a spanyolnak, mint eddig, amennyiben továbbra is náluk fog versenyezni. Mindeközben Andrea Dovizioso fizetése viszont emelkedhet.

A legtöbb versenyzőhöz hasonlóan a Ducati gyári motorosainak, Andrea Doviziosónak és Jorge Lorenzónak is lejár a szerződése a 2018-as évad végén. Utóbbi második idényét kezdi majd a bolognai gyártónál, amely 2016-ban komoly pénzért, a hírek szerint 12 millió eurós fizetésért csábította át őt a Yamahától. Mindeközben Dovizioso csupán 2 millió eurót kapott, tavaly azonban az olasz volt az, aki hat futamgyőzelmet is szerzett, s egészen a szezonzáróig harcolt a vb-címért Marc Marquezzel.

LORENZO-FIZETESCSOKKENTES



Éppen ezért az összetettbeli ezüstérmes alighanem jobb feltételekkel kap majd hosszabbítása ajánlatot, Lorenzo ellenben a szűkös anyagi keret miatt ugyanakkor fizetéscsökkenéssel nézhet majd szembe: „A célunk, hogy mindkét versenyzőnkkel folytassuk a közös munkát, de az anyagi lehetőségeink egyértelműen korlátozottak. Beszélni fogunk a szponzorainkkal, mivel a Telecom Italia úgy döntött, elhagy minket, aztán mihelyst kiderül, mennyi pénzből gazdálkodhatunk, akkor már könnyebben tárgyalhatunk a versenyzőink menedzsereivel” – fogalmazott a Motorsport.com hasábjain Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója.

„Nyilvánvaló, hogy teljesen más helyzetben vagyunk, mint 2016-ban. Amikor leigazoltuk Jorgét, a Yamahától is egy komoly ajánlatot kapott további két évre, s akkor ő volt a regnáló világbajnok. Amikor Andreával hosszabbítottunk 2016 közepén, még nem volt győzelme a Ducatival. Természetesen díjazni fogjuk a 2017-es eredményeit. Azzal, hogy a szerződése lejár a szezon végén, egy olyan versenyző, mint ő, erősebb tárgyalási pozícióban van, mint korábban. Ahogy Claudio Domenicalli vezérigazgató is elmondta a csapatbemutatón: a Ducati komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy felkeltse Lorenzo érdeklődését, de az egy különleges időszakban történt. Nem hiszem, hogy ugyanannyi pénzt tudunk adni Jorgének, mint amikor megérkezett a csapathoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: