DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Rossi visszajelzései fontosabbak a Yamahának

Ezt maga Massimo Meregalli csapatmenedzser ismerte el, hozzátéve, hogy ez így normális, hiszen a „Doktor” jóval több rutinnal rendelkezik, mint fiatal csapattársa, Maverick Vinales.

A Movistar Yamaha szinte az egész tavalyi évet végigszenvedte a vázzal és a gumikkal kapcsolatos problémák miatt, s bár eleinte a sepangi teszten úgy tűnt, kikászálódhatnak a gödörből, az utolsó nap során ismét ugyanolyan elveszettnek tűntek a versenyzőik, mint 2017-ben: sem Valentino Rossi, sem Maverick Vinales nem tudta megmondani, miért vesztettek a tempójukból az előző naphoz képest.

rossi-motogp-yamaha-sepang-teszt-1



Ilyen helyzetben persze kulcsfontosságú, hogy maguk a versenyzők is megfelelő visszajelzéseket adjanak a motorról a mérnököknek, akik az alapján indulhatnak el a megfelelő irányba. Massimo Meregalli, a hangvillások gyári alakulatának csapatmenedzsere elismerte: a „Doktor” észrevételei nagyobb súllyal esnek latba a döntések meghozatalakor, mint jóval fiatalabb csapattársáéi.

„Valentino visszajelzései fontosabbak, mint Maverickéi, de ez így normális. Rossi 39 éves, míg Vinales csak 23. Mavericknek tanulnia kell ebből és előnyt kovácsolnia” – nyilatkozta Meregalli a Motorsport.com szakoldalnak. „Az is tény, hogy mindkét versenyzőnek megvan a maga motorozási stílusa, ezért mindkettőnek vannak speciális igényei, de a mi motorunkat csak egyféleképpen lehet vezetni, s ha jók az alapok, mindketten elégedettek lesznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: