DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Lorenzo és Dovizioso is harcolhat a vb-címért?

A Ducati csapatmenedzsere szerint a gyári alakulat mindkét versenyzője harcba szállhat a világbajnoki címért 2018-ban. Davide Tardozzi elégedett volt a csapat sepangi teljesítményével, valamint megpendítette, hogy Thaiföldre valami újdonsággal fognak érkezni.

Jorge Lorenzo futotta meg a sepangi teszt leggyorsabb idejét, de csapattársa, Andrea Dovizioso sem maradt el túlságosan a spanyoltól. A Ducati csapatmenedzsere, Davide Tardozzi úgy véli, hogy idén mindkét motorosuk versenyképes lehet, ezalatt pedig nem dobogós helyezéseket, hanem a világbajnoki címet érti.

lorenzo-dovi-2018-vb-cim



„Jól alakulnak a dolgaink a garázsban, elégedettek vagyunk. Úgy vélem, hogy mindkét versenyzőnk harcban lehet a világbajnoki címért” – olvasható az olasz szakember nyilatkozata a MotoGP hivatalos honlapján. „Mindketten, de Petrucci is pozitívan nyilatkozott az új motorról. A versenyzőink kérését figyelembe véve igyekeztünk egy simábban működő, kevésbé agresszív erőforrást kifejleszteni.”

„Sokat dolgoztunk a télen, de úgy tűnik, hogy a munkánk kifizetődik. Javult a motor viselkedése a kanyarbejáratokon, a kijáratok még mindig nem tökéletesek, de elégedettek vagyunk.” Tardozzi hozzátette, hogy Buriramba valami újdonságot is fognak hozni, ami elsősorban Lorenzónak segíthet a kanyarokban. Arról azonban, hogy ez mi lehet, nem árult el semmit. „Gyertek el Buriramba és meglátjátok!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: