Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 17. vasárnap
Motor

Rossi rendkívül szoros csatára számít idén

A „Doktor” szerint hat-nyolc versenyző is azonos tempót mutatott a sepangi teszten, s legnagyobb örömére ők is ott vannak a közvetlen élmezőnyben – igaz, azt is elismerte, hogy a keddi napjuk volt a legkeményebb.

Valentino Rossi hétfőn még a második helyen végzett a tabellán, kedden azonban nem tudott javítani akkori idején, s így összességében csupán a kilencedik pozíciót szerezte meg az összesített eredménylistán. A 23. világbajnoki szezonjára készülő olasz elismerte, hogy ma kissé nehezebb napot zárták, de összességében így is jobban érzi magát a motoron, mint tavaly, s elégedetten értékelte a malajziai tapasztalatokat a Movistar Yamaha sajtóközleményében

rossi-2018-szoros-csata

„Mindent kipróbáltunk, amit terveztünk, és világos elképzeléseink vannak, de a mai nap volt a legnehezebb. Kicsit szenvedtünk a tapadáshiány miatt, ezért pozíciókat vesztettünk, de tavalyhoz képest javult a tempónk, még használt gumikon is. Kemény munka vár ránk, de összességében pozitívan zártuk a tesztet” – fogalmazott Rossi, aki a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt is elmondta, hogy a sepangi eredmények alapján rendkívül szoros csatára számít 2018-ban:

„A leggyorsabb körömet illetően nem vagyok messze: noha a helyezésem nem épp a legjobb, a tempóm eléggé rendben volt. Meg akartam nézni, milyen ritmusra vagyunk képesek, de úgy tűnik, hat-hét vagy akár nyolc versenyzőnek is többé-kevésbé egyforma a tempója. Szóval, ha holnap versenyeznénk, lehet, hogy egy Moto3-as futamot látnánk! Ez fontos, jó móka lehet – már csak azért is, mert mi is ott vagyunk az élbolyban. De tudjuk, hogy még bőven vár ránk munka és fejlődnünk kell” – idézi a lassan 39 éves versenyzőt a Crash.net szakoldal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?