DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Mi motiválhat egy négyszeres világbajnokot?

A Repsol Honda spanyoljának egyelőre nincs szüksége extra ösztönzésre: a legjobb gyártó színeiben versenyezve is folyamatosan fejlődni és tanulni akar.

Marc Marquez idén már negyedik világbajnoki címét szerezte a királykategóriában: mindezt öt szezon alatt érte el, ráadásul még mindig csak 24 éves. Eredményei alapján már így is a legnagyobbak között tartják számon, kritikusai szerint azonban csak akkor kerülhet be az igazi legendák közé, ha egy másik gyártó színeiben is a csúcsra, ahogy tette azt például Valentino Rossi vagy Giacomo Agostini is. Marquez eddig csak a Repsol Hondánál versenyzett a MotoGP-ben, és egyelőre nem is motiválja a váltás gondolata:

marquez-motivacio-2017



„A motivációm ugyanaz, mint mindig: hogy fejlődjek és tanuljak a múlt hibáiból. Ha továbbra is nyerek, a motivációm akkor sem változik. Az volt az álmom, hogy a legjobb gyártóval versenyezhessek, és most ezt az álmot élem. Nincs szükségem extra motivációra, jelenleg nem hiányzik semmi ösztönző erő. Ha átmegyünk egy másik gyártóhoz, akkor az azért van, mert erre van szükségünk. Nekem is minden egyes pillanatban mérlegelnem kell, mi a legjobb számomra” – idézi a fiatal versenyző szavait a Motorsport.com szakportál.

Bár Marquez elégedett volt a valenciai teszttel (a jerezi privát gyakorlást pedig csapattársával, Dani Pedrosával együtt kihagyták), a spanyol szerint ez még nem jelent semmit: „Számunkra igazából még el sem kezdődött az előszezon. Még rengeteg munka vár ránk és bármi változhat ezekben a hónapokban. A tél során is kapcsolatban maradunk a mérnökökkel, én Japánba is elutaztam, hogy lássam, hogyan haladnak a dolgok. Vannak elemek, amelyeken javítanunk kell, és pontosan ezt is tesszük. Az első benyomások Valenciában jók voltak, de meg kell várnunk, hogy olyan pályára érkezzünk, ahol általában szenvedni szoktunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: