DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi: Még egy jó tíz év van a karrieremben

Persze nem a MotoGP-ben: bár az olasz legenda „fél” a visszavonulástól, úgy érzi, a királykategóriából való távozás után még sokáig indulhat különböző autóversenyeken.

Valentino Rossi jelenleg érvényes szerződése a 2018-as évad végén jár le, ám még mindig nem tudni, hogy ezt követően hátat fordít-e a MotoGP-nek vagy ismét hosszabbít a Yamahával. Az olasz saját bevallása szerint a jövő évi első futamok után dönt a folytatásról, de azt a Radio DeeJay műsorában is elismerte, hogy furcsa lesz, ha már nem lesz ott a mezőnyben:

„MotoGP nélkülem? Amikor ez bekövetkezik, néhány ellenfelem bizonyára örülni fog!” – nevetett a „Doktor”, hozzátéve, hogy a szurkolók számára valószínűleg olyan lenne a királykategória nélküle, mint Olaszország nélkül a labdarúgó-világbajnokság (utóbbit 2018-ban élesben is megtapasztalhatják majd…).

rossi-motogp-1



„De miért kapok ekkora figyelmet a paddockban? Nem tudom. Lehet, hogy több dolognak is köszönhető: hosszú pályafutás áll már mögöttem, és rengeteget nyertem. Az emberek pedig beleszerettek ebbe az egészbe! Sokan vannak olyan, akik nem néztek addig motorversenyeket, és miattam kezdték el követni a MotoGP-t” – vélekedett Rossi.

A kilencszeres világbajnok ismét kiemelte, hogy „fél” a visszavonulás gondolatától, de úgy érzi, hogy még azt követően sem kell végleg hátat fordítania a sportoknak, ugyanis több autós szakágban is szívesen kipróbálná magát: „Szerintem még van egy jó tíz év a pályafutásomban, és szeretnék rajthoz állni raliversenyeken és kipróbálni a Le Mans-i 24 órást.”

Végezetül Rossi magánélete is szóba került a műsorban: „Hogy van-e barátnőm? Nincs, egyedülálló vagyok. A versenyhétvégéken amúgy is szeretek inkább egyedül maradni a csapatommal. Nincs túl sok időm, egy motorversenyző életébe nehezen férnek bele a barátnők. És különben is: már összekötöttem az életemet a motorommal!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: