DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Marquezt nem érdeklik a rekordok

A Repsol Honda világbajnoka saját bevallása szerint nem törődik a számokkal és azzal, hogy kiket érhet utol a közeljövőben az örökranglistákon, egyszerűen csak szeretné élvezni, hogy azt csinálhatja, amiről gyerekkora óta álmodott.

Marc Marquez néhány héttel ezelőtt minden idők legfiatalabb négyszeres királykategóriás világbajnokává avanzsált: a spanyol motoros mindezt még 25 éves kora előtt érte el. Annak idején ő lett a legfiatalabb futamgyőztes és világbajnok is a legnagyobbak között (Freddie Spencer rekordjait adta át a múltnak még 2013-ban), miközben több örökranglistán is folyamatosan lépdel előre: királykategóriás címeket tekintve például már csak Giacomo Agostini (8), Valentino Rossi (7) és Mick Doohan (5) jár a repsolos előtt.

marquez-rekordok-2017



A Honda versenyzője azonban nem foglalkozik ezekkel az adatokkal és rekordokkal, inkább arra koncentrál, hogy minél jobban kiélvezze a mostani pillanatokat: „Őszintén szólva, nem szeretnék a számokra vagy bizonyos nevekre gondolni. Egyszerűen csak szeretném élvezni. Az álmomat élem, és ezt szeretném folytatni. 24 éves vagyok, és abban a világban élek, amelyről ötéves korom óta álmodtam. Rendkívül boldog és büszke vagyok” – idézi Marquez szavait a Crash.net szakoldal.

„Nagyon jó csapat van körülöttem. Minden rendben van az életemben, egyszerűen csak szeretném ezt tovább élvezni. Természetesen az mindig jobb, ha a szezon végén bajnoki címet ünnepelhetünk. De nem szabad elszállnunk ettől: december végéig vagyunk csak világbajnokok. Január 1-jétől kezdődik az új év, onnantól már csak egy egyszerű versenyző vagyok. Reméljük, hogy jövőre is újra a világbajnokságért harcolhatunk, ezért keményen fogunk dolgozni az előszezonban, ahogy mindig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: