DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Doviziosónak maradnia kellene?

Magasztalják Andrea Dovizioso idei évét a Honda és a Yamaha csapatvezetői, viszont egyelőre nem tervezik leszerződtetni az olaszt saját alakulatukhoz. Lin Jarvis szerint Dovizioso azzal arathatja le a munkája gyümölcsét, ha hosszabbít a Ducatival.

A hatszoros futamgyőztes Andrea Dovizioso egészen az utolsó versenyig harcolt a világbajnoki címért a Ducati színeiben Marc Marquez ellen. Ennek alapján igencsak érdekes lesz majd az olasz motoros helyzete a 2018-as szezon végén, amikor is mind a tizenkét gyári versenyzőnek lejár a jelenlegi szerződése. Dovizioso korábban utalt arra, hogy a tavalyi év során közel járt ahhoz, hogy visszatérjen a Honda alakulatához, ahol 2009 és 2011 között versenyzett.

dovizioso-2017-ducati



A japán csapat éléről nemrég távozó Livio Suppo egyrészt dicsérte Dovizioso idei teljesítményét, másfelől viszont kijelentette, nem valószínű, hogy a bajnokság ezüstérmese visszatérne korábbi alakulatához. „Nem titok, hogy amikor tavaly felmerült, hogy Pedrosa esetleg távozik, beszéltünk Dovival. Kedveljük őt, tudjuk, mik az erősségei, a paddockban pedig szerintem senki sem számított arra, hogy ilyen erős éve lesz. Ugyanakkor a jövő évre mindenkinek megvan az ülése, szóval nincs értelme erről beszélni.”

A Yamaha csapatfőnök, Lin Jarvis szerint az szolgálná a legjobban Dovizioso érdekeit, ha maradna a Ducatinál egy kockázatos váltás helyett. „Minden tiszteletem az övé, de ezeknek a pletykáknak semmi alapjuk nincs. Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, Andrea esetében pedig nem szerencséről kell beszélnünk, hanem öt év kemény munkájáról. Ő fejlesztette ezt a motort, idén pedig minden pesszimista jóslat ellenére fenomenális szezont futott” – idézi Jarvist a Motorsport.com szakoldal.

A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti ezzel együtt úgy véli, hogy igencsak meg fog nőni Dovizioso értéke a versenyzői piacon. „Az eredményeid határozzák meg az értékedet, amikor tárgyalsz. Ha valaki ilyen sikeres évet teljesít, mint Dovi idén, az mindenképpen erősíti a helyzetét. Számunkra mindenképpen perdöntő lesz a későbbi tárgyalásoknál, hogy már hét győzelmet szerzett a Ducatinak – és remélhetőleg még többet fog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: