DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Nem lesz csapatutasítás a Hondánál

A világbajnoki éllovas szerint Dani Pedrosa eleve akkor segítene a legtöbbet, ha megnyerné a szezonzárót – azt ugyanakkor a spanyol is elismeri, hogy Jorge Lorenzo helyében ő is elengedte volna Andrea Doviziosót.

Marc Marquez 21 pontos előnnyel utazik Valenciába, így bár az esély csak matematikai, de Andrea Dovizioso még elcsenheti előle a világbajnoki címet. Ahhoz, hogy ez a minimális sansz megmaradjon, az is kellett, hogy Sepangban megnyerje a futamot csapattársa, Jorge Lorenzo előtt, akit a műszerfalra küldött üzenettel is megkértek a helycserére. A spanyol ezt saját bevallása szerint nem látta, de amúgy is tudta, hogy mi lett volna a dolga – végül azonban egy utolsó kanyaros hiba miatt olasz kollégája amúgy is megelőzte őt.

repsol-honda-csapatutasitas-2017



A repsolos vb-éllovas szerint a Ducati helyesen cselekedett Malajziában, náluk azonban nem fog ilyesmire sor kerülni Spanyolországban: „Nem lesz csapatutasítás a Hondán belül Valenciában. A legjobb csapatutasítás eleve az lenne, ha Dani (Pedrosa – a szerk.) nyerne. Száz százalékot kell nyújtania: ez az egyik legjobb pályája, hiszen mindig gyors ott és simán nyerhet is. Én is mindent bele fogok adni az összes edzésen, aztán a bemelegítésen meglátjuk, hol állunk és mire lehetünk képesek. Nem azért fogok rajthoz állni, hogy csak a 11. helyen fussak be.”

Utóbbi mondatával Marquez egyébként össze is foglalta, hogy mi szükséges neki ahhoz, hogy mindenképp világbajnok legyen: ha az első tizenegy hely valamelyikén ér célba az évadzárón, Dovizioso akárhol végezhet, a ducatisnak pedig eleve csak egy győzelemmel van bármi esélye. Marquez egyébként azt is elismeri, hogy Lorenzo helyében ő sem küzdött volna az olasszal: „Én is ezt tettem volna. Lehet, hogy te a győzelemért csatázol, a csapattársad és a gyártó viszont a vb-címért. Nehéz elfogadni az ilyen helyzeteket, de ez is a munkánk része” – idézi a címvédőt a Motorsport.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: