DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Reddinget megkérték Dovizioso elengedésére, de...

A Pramac Racing motorosa a célegyenesben hajrázta le világbajnoki címért harcoló márkatársát, így sokan úgy gondolták, hogy a brit esetleg csapatutasítást is megszegett ezzel – Redding tiszta vizet öntött a pohárba.

Borzalmas hétvégéje volt a Ducatinak és a világbajnoki esélyes Andrea Doviziosónak is Phillip Islanden: nem elég, hogy az olasz motoros rögtön a verseny elején hibázott egyet, így visszaesett a mezőny végére, később is csak a 11-12. helyekig tudott előretörni, a finis előtt pedig még ketten is lehajrázták. Köztük volt a Pramac Racinget erősítő Scott Redding is, aki ugyancsak Ducatin ül, így sokak szerint elvárható lett volna, hogy segítse a Marc Marquez ellen harcoló márkatársát, akinek az Ausztrál Nagydíj után 33 pontra hízott a lemaradása a repsolos mögött.

redding-dovisioso-elengedes-2017



Természetesen Reddinget is megkérdezték a célegyenesben történt legyorsulásról: „Nem számítottam rá, hogy legyőzöm Dovit, mert amikor megelőzött az elején, azt hittem, erősebb, viszont az utolsó kanyarokban nagyon gyors voltam, pedig ott általában szenvedni szoktam. Megelőztem, boldog vagyok. Tudom, hogy mások kevésbé, de basszus, néha magamra is gondolnom kell” – idézi a versenyzőt a Crash.net szakoldal.

„Az utolsó kanyar kijáratán kaptam el, de Pedrosával is csatáztam, mindent nem áldozhatok fel. Két szar hétvégén vagyok túl, és az a minimum, hogy megpróbálok valahogy önbizalmat szerezni. Volt róla szó, hogy segítsünk Dovinak, de most nem dobogóért ment a dolog vagy ilyesmi. Ez így teljesen más. Amikor szélesen fordult, én megelőztem, de amikor mellém ért, elengedtem és ő el is lépett. De ha utolérek valakit, mit kellene tennem? Folyamatosan kételkednem bennem az emberek, így ha van lehetőségem megmutatni, mire vagyok képes, akkor meg kell tennem. Ha most megint Dovi mögött értem volna célba, talán néhányan megjegyzik, hogy Scott jól ment. Így viszont azt mondják: ’baszki, Scott nagyon jól ment, nézzék meg, honnan jött vissza!’. Én sem számítottam rá, hogy legyőzhetem.”

Arra a kérdésre, hogy előzetesen megkérte-e a Ducati Dovizioso segítésére, így felelt a brit: „Japánban és más helyszíneken igen, de itt nem. Viszont jött a műszerfalamra egy üzenet a verseny során, hogy engedjem el Dovit, amit meg is tettem. De ha utolérek valakit, akinél erősebb is vagyok, mit kellene tennem? A saját karrieremet és szezonomat is szem előtt kell tartanom. Ha top5-ös helyezésről lett volna szó, vagyis nagyobb a pontkülönbség, akkor oké. De egyetlen vb-egységért? Emiatt nem fogok rosszul aludni” – fogalmazott Redding, hozzátéve, hogy a leintés után sokáig nem is kereste őt senki a Ducatitól, s úgy érzi, eleve nem foglalkoznak vele túl sokat, mióta néhány hónapja kiderült, hogy jövőre már az Apriliánál fog versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: