DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

A tengerentúli versenyek megterhelők lesznek Rossinak

A kilencszeres világbajnok motoros gyerekkori barátja és segítője, Alessio „Uccio” Salucci fogalmazott így a hétvégi Japán Nagydíj előtt – arról is beszélt, hogy szerinte a „Doktor” 2018 után is folytatja-e a versenyzést.

Alessio „Uccio” Salucci Valentino Rossi egyik legközelebbi barátja, aki teljes pályafutása során az olasz klasszis mellett állt. Az inSella.it weboldal által vele készített interjúban természetesen elsőként a kilencszeres világbajnok néhány héttel ezelőtti enduro-balesete került szóba. „Ehhez a sporthoz komoly edzések szükségesek, és ezek közül néhány veszélyes. Szerintem ezután is ugyanúgy kell csinálnia mindent, mint eddig, hiszen számos pozitívuma volt ennek az évek során. Ez egy olyan munka, amihez edzened kell, ha a legjobbadat akarod nyújtani, még ha ez néha kockázattal is jár” – vélekedett Uccio.

rossi-megterheles-2017



Rossi aztán alig három héttel a lábtörése után Aragónban máris rajthoz állt, ám Uccio szerint olyan volt a 38 éves motoros, mintha mi sem történt volna: „A motorral kapcsolatos problémákról beszélgettünk, mintha csak egy átlagos hétvége lett volna. Néha elfelejtette, hogy pár héttel korábban egy komoly műtéten esett át a jobb lába” – fogalmazott, ugyanakkor hozzátette, hogy a most soron következő tengerentúli fordulók ennek ellenére komoly kihívás elé állítják a „Doktort”:

„Ne feledjük, hogy a lába még mindig nincs a legjobb állapotban, szóval ez a három egymást követő verseny megterhelő lesz számára köszönhetően a hőmérséklet és a tengerszint feletti magasság változásainak is. Meglátjuk, milyen nehézségekkel kell szembenéznünk, hiszen Valentino is ember” – mondta Uccio, aki természetesen azt a kérdést sem kerülhette ki, hogy vajon Rossi a 2018 végéig érvényes szerződésének lejárta után is marad-e a MotoGP-ben: „Szerintem igen, és remélem is. Ha továbbra is versenyezni akar, nem látok okot rá, miért kellene abbahagynia – akkor a vasárnap rendre mögötte végző versenyzőknek is be kellene fejezniük! Vale elég okos ahhoz, hogy tudja, mikor kell abbahagynia, de ez az idő még nem jött el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: