DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Kiderült, hogy miért hibázik sokat Marquez

A Ducati motorsportfőnöke figyelmeztet: bár Aragónban gyengélkedtek, Andrea Doviziosóval még számolni kell az idei világbajnoki küzdelemben. Gigi Dall’Igna a címvédő Marc Marquez hozzáállását is kielemezte az utolsó négy futam előtt.

Pontegyenlőséggel érkezett a világbajnoki tabella élén Andrea Dovizioso Aragónba, egy hetedik helyezésnek köszönhetően viszont 16 pontos hátrányba került Marc Marquezhez képest. Az olasz motoros szerint a Ducati GP17 az aragóni pálya három speciális pontján vesztett sokat, ezt leszámítva pedig a részben esős pénteki nap miatt ért el szerényebb helyezést, mint általában. Dovizioso ugyanakkor nem tartja vészesnek a Marquezzel szembeni lemaradását.

marquez-hiba-2017



Gigi Dall’Igna, a Ducati motorsportfőnöke állítja, hogy versenyzőjének motivációja továbbra is töretlen és hisz abban, hogy sikerül megfordítani a jelenlegi sorrendet a hátralevő négy versenyhétvégén. „Nem vesztettük el a bajnokságot vasárnap. Meg vagyok győződve arról, hogy lesz még beleszólásunk a bajnoki csatába. Tudtuk, hogy Aragónban nehéz dolgunk lesz, ráadásul pénteken sok időt vesztettünk. A nyitónap általában fontosabb nekünk, mint a riválisoknak.”

„Beszéltem Andreával a verseny után, ugyanolyan motiváltnak tűnt, mint korábban. Ha ilyen ellenfeled van, jobb, ha aggódsz. A bajnoki címért folytatott csata keménységét jól mutatja az, ahogyan Marquez küzdött Aragónban. Nagyon sokat kockáztat, a lehető legjobb eredményt hajtja. Komoly küzdelem vár ránk, ahogy azt már az eddigi futamok is bebizonyították. Marc nem igazán ismeri a határokat, ezért kockáztat annyit. Ha valaki ennyit hibázik, arról árulkodik, hogy folyton közel jár a határaihoz.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: