DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Könnyebb kezelni a Rossi-Vinales párost

A csapatfőnök Lin Jarvis szerint mostani két versenyzőjük között sokkal jobb a kapcsolat, mint a korábbi páros esetén. A szakember szerint marhaság, hogy Rossi kidőlése megkönnyítette a dolgukat a bajnokságban.

Valentino Rossi és Jorge Lorenzo korábban hét évig voltak csapattársak a Yamahánál, viszonyuk pedig korántsem volt felhőtlennek nevezhető. A spanyol aztán idén átment a Ducatihoz, a „Doktor” pedig megkapta a szintén rendkívül gyors Maverick Vinalest maga mellé, a két motoros között azonban egyelőre nem láthattuk komolyabb összetűzést. Ezt maga Lin Jarvis is megerősítette:

rossi-vinales-yamaha-motogp-1



„Teljesen más a helyzet, mint korábban, mivel még nem volt sok közös konfliktusban részük. Mostanáig egyáltalán nem volt problémánk kettejük kezelésével: nagyon jó a kapcsolatuk, egyetlen gondunk sem volt ezzel. Párszor láttuk ugyan edzéseken, hogy keresztezték egymás íveit, de ez mindennapos a MotoGP-ben” – tette hozzá a Movistar Yamaha főnöke, akit a Motorsport.com idéz.

Sokak szerint a hangvillások dolgát most az is megkönnyítette, hogy Rossi edzésbalesete miatt már csak Vinalesre kell koncentrálniuk a világbajnoki győzelemért folytatott versenyfutásban (az olasz már Misanóban sem volt ott a mezőnyben, az Aragóniai Nagydíjon pedig Michael van der Mark fogja helyettesíteni), Jarvis szerint azonban ez téves következtetésen:

„Egyáltalán nem látom ennek az előnyét. Mindenképp jobb, ha két töltényed van, mint ha csak egy. Ha valami történik Marckal, akkor a Honda bajban van. Most láthattuk, hogy valami történt Valentinóval: ha nekünk is csak ő lett volna, mi is bajban lennénk” - magyarázta. „Nem kétséges számunkra, hogy jobb, ha ketten vannak harcban, mint ha csak az egyikük. Sokan mondják azt, hogy az egyik versenyző pontokat rabol el a másiktól – ez baromság. Mindkét motoros egymással ellen is harcol, egy gyártónak pedig sokkal jobb, ha két fegyvere is van a bajnokságban, szóval abszolút nincs ebben pozitívum.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: