DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Rossi a sérülésről, az edzésekről és a visszatérésről

A múlt héten lábtörést szenvedő olasz versenyző a MotoGP hivatalos honlapjának beszélt először arról, pontosan hogyan sérült meg és előreláthatólag melyik versenyen térhet vissza a mezőnybe.

Mint arról mi is többször beszámoltunk, Valentino Rossi egy hete enduro-edzés közben szenvedett lábtörést, amely után megműtötték, majd másfél nap elteltével kiengedték a kórházból. A Yamaha motorosa azóta otthon folytatja a rehabilitációt, most pedig a MotoGP.com honlapnak adott interjút, amelyben először beszélt arról, pontosan hogyan történt a baleset:

„Enduro-motorral edzettem a barátaimmal és a VR46 Akadémia tagjaival az urbinói hegyek mögötti vidéken. Már nagyon régóta csinálom ezt, talán 18 éves korom óta. Már a végén jártunk, amikor egy lejtőn, viszonylag alacsony tempónál nekimehettem egy sziklának vagy ilyesmi. Elveszítettem az irányítást, és azért, hogy ne essek el, letettem a lábamat a földre, de pont volt ott egy zökkenő, így a teljes súlyom és a motoré is ránehezedett, így eltört.”

rossi-a-balesetrol-2017



Rossi saját elmondása szerint ugyan fáj a lába, de egyébként a körülményekhez képest jól van, s inkább amiatt csalódott, hogy nem lehet ott a hétvégi misanói futamon, amely a hazai versenyének számít. Ráadásul ezzel a világbajnoki esélyei is elszálltak, emiatt pedig a csapatától és a rajongóktól is elnézést kért. A „Doktor” szerint viszont elkerülhetetlen, hogy a versenyzők motokrossz-edzéseket tartsanak:

„Motorversenyzők vagyunk, így a legjobb edzés, ha motorozhatunk” – reagált többek kritikájára a 38 éves versenyző. „Viszont ez néha jobban, néha kevésbé, de veszélyes. De nagyon fontos, hogy motorral eddzünk. Sajnos velem ez idén kétszer is megtörtént, hiszen Mugello előtt is megsérültem, szóval kell keresnünk egy másik módot” – fogalmazott Rossi, akitől természetesen azt is megkérdezték, mikorra számít a visszatérésre:

„A gyógyulási folyamat ezen szakaszában napról napra kell gondolkodnunk. Nagyon sok múlik a lábon és a fájdalmon. Már elkezdtük a rehabilitációs munkát, hogy a lehető leghamarabb vissza tudjunk térni. Misano után az aragóniai verseny következik, de az kemény lesz, mert csak 22 nappal lesz a sérülés után. Inkább ennek a duplájára lenne szükségünk vagy legalább 40 napra. Legutóbb épp 40 nap után tértem vissza, most viszont kisebb a törés és kevésbé fájdalmas, de ha nem sikerülne Aragónban visszatérni, akkor Motegit célzom meg” – vetette össze mostani lábtörését a 2010-es esettel a kilencszeres vb-győztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: