DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi a lábát törhette egy edzésbaleset során

Olasz sajtóértesülések szerint a jobb síp- és szárkapocscsontját is eltörte a 38 éves motoros, amikor délután enduro motokrossz-edzés közben bukott. A „Doktorra” műtét várhat az éjszaka folyamán.

69035aff4e9907c1ddc63f934114cd2c



Nagyon úgy tűnik, hogy rájár a rúd idén edzés közben Valentino Rossira: a mugellói Olasz Nagydíj előtt is balesetet szenvedett, akkor hasi és mellkasi sérüléseket szenvedett. Olasz sajtóértesülések szerint pedig csütörtök délután is újra nagyot bukott enduro motokrossz-tréningje közben a 38 éves motoros, s ezt sem úszta meg sérülések nélkül: meg nem erősítettek híresztelések szerint a síp- és a szárkapocscsontja is eltört a yamahásnak.

A Gazzetta dello Sport szerint a kilencszeres világbajnokot jelenleg az Urbino Kórházban ápolják, és nagy valószínűséggel műtét vár rá. A Yamaha egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a balesetről, így nem tudni, pontosan mennyire súlyos Rossi sérülése, s esetleg ki kell-e hagynia a soron következő futamo(ka)t az összetettben 26 pontos hátránnyal a negyedik pozíciót elfoglaló versenyzőnek.

FRISSÍTÉS: A Yamaha csütörtök késő este egy rövid közleményben erősítette meg a baleset tényét, de további részleteket a csapat sem árult el azon kívül, hogy Rossi otthona közelében történt az eset.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: