DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Crutchlow maradt az élen a száradó pályán

A korábbi csapadék miatt nem ideális állapotú pályán kellett teljesíteniük a harmadik szabadedzést a MotoGP-seknek, így csak néhányan tudtak javítani pénteki eredményeiken. Ennek a hazai közönsége előtt szereplő hondás, valamint a két gyári Yamaha örült a legjobban.

Mivel a korábbi esőzések miatt helyenként még nedves volt az aszfalt Silverstone-ban, a MotoGP harmadik szabadedzésének elején, eleinte csak néhányan merészkedtek ki a garázsukból, s ők is esős gumikon. Hamar kiderült azonban, hogy már a slick abroncsok jelentik a helyes választást, ám így is elég lassan népesedett be a pálya, ráadásul a köridők is elmaradtak a pénteki eredményektől.

crutchlow-fp3-motogp-silverstone



A fináléban aztán szinte mindenki feltette a közepes és lágy keverékű gumikat, hogy kiharcolják a Q2-es szereplést – amely a három tréning összesített eredményei alapján dőlt el –, de egészen az utolsó percekig kellett várnunk arra, hogy a tegnapinál jobb szektoridők jelenjenek meg a monitorokon.

Végül aztán csak az elöl és hátul is puha gumival próbálkozó Johann Zarco tudott jelentősebbet javítani, Cal Crutchlow 2:00,897-es idejére azonban ő sem volt veszélyes, így maradt a hazai közönsége előtt szereplő hondás az élen. Valentino Rossi és Maverick Vinales is megőrizték a második és harmadik helyüket, ahogy a bokszból ki sem jövő Aleix Espargaro is maradt negyedik. Rajtuk kívül Marquez, Lorenzo, Zarco, Pol Espargaro, Dovizioso és Redding fért be a top10-be az összesített tabellán, ezáltal ők kvalifikálták magukat a Q2-be.

A három szabadedzés összesített végeredménye (a top10 bejutott a Q2-be):

motogp-fp3-eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: